Seychellerne, Det Indiske Ocean
Som om du (næsten) er den eneste på en af Seychellernes endeløse strande. © Getty Images

Rejseguide: Drømmerejsen går til ø-republikken Seychellerne

Med 115 øer at vælge imellem, paradisisk natur og luksuriøse resorts opfylder republikken Seychellerne i Det Indiske Ocean enhver postkortdrøm. Pak kun solcreme og badetøj – og et solidt kreditkort.

8. juni 2022 af Gunnhild Bjørnsti
Seychellerne, Det Indiske Ocean
Gro Anet Holme Brastad er din Seychellerne-guide. © Privat

Gro Anet Holme Brastad (52)

  • Er daglig leder og ejer af Paradisrejser AS.
  • Er mor til to og gift med Jørn.
  • Bor i Norge.

Hvorfor er du faldet for Seychellerne?

“Jeg elsker Seychellerne, sådan er det bare. Det er noget med den uberørte natur og postkortværdige strande, hvor end du kigger hen. Jeg besøgte Seychellerne første gang i 1999 og har siden været her 14 gange. Næste tur er allerede bestilt, og denne gang i kombination med Zimbabwe. Republikken Seychellerne er en god blanding af venlige lokale, lækker mad og traditioner fra mange forskellige kulturer med rod i både Afrika, Asien og Europa. Flaget genspejler destinationen så fint: Blå for den blå himmel og havet, gul for solen, rød for den sammensatte befolkning, hvid for retfærdighed og harmoni og grøn for naturen og den frodige vegetation,” siger Gro Anet Holme Brastad.

Hvad er bare så typisk Seychellerne?

“Billedskøn natur med granitklipper, blomster, saftigt grønt og havet, der glimrer og gnistrer i alle toner af grønt og blåt. Lokalbefolkningen, som er virkeligt afslappet, de endnu mere slow skildpadder og hele den tropiske følelse. Det er et sted, hvor dine skuldre hurtigt vil ryge ned, og du vil glide ind i øernes rytme. Luften og havet er så rent, at du vil bemærke det ved hver indånding og hvert svømmetag i det krystalklare vand.”

Hvad er det bedste ved Seychellerne?

“Med 115 øer er der næsten uoverskueligt meget at opleve, men planlæg i hvert fald som minimum at besøge to forskellige øer. For hver ø har sin egen stemning og vegetation. Fælles for dem alle er, at de er naturskønne. Øen La Digue er en af de mere populære, men begiver du dig ud til fods eller på cykel, kan du stadig sagtens finde din helt egen strand, som ligner en tropisk drøm fra en film. På øerne Mahé, Praslin og La Digue er der rig mulighed for at gå ture, når du er blevet mæt af solbadning – og af at snorkle og dykke og spise lækker, lokal mad.”

Hvad vil overraske mig mest ved Seychellerne?

“Seychellerne var engang kendt som verdens dyreste øgruppe. Det er stadig her, du finder nogle af verdens bedste hoteller, men der er efterhånden også kommet mere prisvenlige alternativer.”

Har du en favoritø på Seychellerne?

“Nej, ikke rigtigt, og det er måske også derfor, jeg bliver ved med at vende tilbage, der er så mange øer, jeg endnu ikke har besøgt. Men Praslin og La Digue er altid på min rute,” siger Gro Anet Holme Brastad.

Seychellerne

  • Består af 115 øer, som strækker sig over 1.100 kilometer.
  • Øen Mahé er hovedøen med hovedstaden Victoria.
  • Der bor knap 100.000 mennesker på Seychellerne.
  • November til marts har flest regnskyl. Sommermånederne er præget af lidt lavere temperatur og mindre nedbør.
Seychellerne, Det Indiske Ocean
Du kan svømme med skildpadder på Seychellerne. © Getty Images

Seværdigheder på Seychellerne 

“Naturreservatet Vallée de Mai er blevet kaldt Paradisets Have. Her vokser blandt andet den yderste sjældne kokosnøddeart Coco-de-Mer. Reservatet er på UNESCO’s verdensarvsliste og ligger i nationalparken på Seychellernes næststørste ø, Praslin, som ligger 44 kilometer nordøst for Seychellernes største ø, Mahé.

På øen Praslin finder du også paradisstranden Anse Georgette. Kombinér badning med at gå langs den afmærkede kyststi fra Anse Lazio til Anse Georgette. Stiens udgangspunkt er i et jungleagtigt landskab, og turen kan gås på en til to timer.

Seychellerne har fantastiske snorkle- og dykkermuligheder. Prøv St Anne Marine Park og Port Launay rundt om øen Mahé, Curieuse Marinepark rundt om øen Praslin, St Pierre nær øen Praslin, Île Cocos nær øen La Digue. Vil du dykke, så aftal nærmere med dit hotel.

Aldabra-atollen er en gruppe koraløer, som også er på UNESCO’s Verdensarvliste. Atollen er fredet, og mennesker har stort set ingen adgang. Det har til gengæld de omkring 150.000 kæmpeskildpadder, som lever her. Forhør dig hos det officielle turistbureau, hvis du drømmer om at snorkle i området.

Victoria Botanical Garden på Seychellernes største ø, Mahé, er en pragtfuld park med blomster, planter og træer, der er lidt mere trimmede end ude i junglen.

Og så findes der selvfølgelig mange lækre spaanlæg på Seychellerne, og de har altid været trækplasteret for mange af øernes gæster. Jeg holder især af Constance Lemuria på grund af deres behandlinger og af Constance Ephelia, som er Seychellernes største spa komplet med yogapavillon med udsigt til bjergene og uendeligt grønt.

Six Senses Zil Pasyon på øen Felicite er indbegrebet af luksus. Det koster, men til gengæld er kvaliteten også skyhøj, og de tænker bæredygtigt. Resortet ligger kun en kort bådtur fra øerne La Digue og Praslin.”

Kajakker ved spaanlægget Six Senses Zil Pasyon på øen Felicite.
Kajakker ved spaanlægget Six Senses Zil Pasyon på øen Felicite. © PR

Shopping på Seychellerne

“Seychellerne er ikke en shoppedestination. Men vil du alligevel opleve lidt byliv, så skal du til hovedstaden Victoria på øen Mahé.

Besøg Market Street. Forelsk dig i kulørte tekstiler, køb stærke krydderier, og kig ind på fiskemarkedet. Victoria har ikke gågader eller highstreet-butikker, som vi kender dem i europæiske storbyer, men består mere af mindre butikker, som faldbyder lokal kunst og håndværk, malerier, sommertøj, souvenirs og smykker.

Victoria Market i Market Street er et pulserende marked i hjertet af hovedstaden. Lad sanserne lede dig rundt i denne farverige overdækkede bazar, og duft til og smag på de lokale, friske råvarer, mens du går rundt. Markedet har serveret kulinariske lækkerbiskener og solgt lokalt producerede pyntegenstande siden slutningen af 1800-tallet, og det er det bedste sted at finde souvenirs. Her er åben dagligt, men vil du opleve markedet, når det er allermest levende, så kom lørdag morgen, hvor fiskerne ankommer med dagens fangst.”

Seychellerne, Det Indiske Ocean
Sushi i solnedgangen på øen Denis Private Island.© PR

Restauranter på Seychellerne 

“Vil du spise som de lokale, så gå efter retter med helstegt fisk, blodpølse, spare-ribs, grillede søde kartofler, yuca-chips og bagte jack-fruits. Karry og linseretter udgør også ofte en stor del af menuen.

Er du i hovestaden Victoria på øen Mahé, kan jeg anbefale restauranten Marie Antoinette, som serverer lækker kreolsk mad i en smuk gammel villa. Her hersker en skøn stemning, især fredag og lørdag aften, hvor der er livemusik og barbecue.

The Nest Lemuria på øen Praslin er en del af hotellet af samme navn. Her er vi oppe i, at du kan vælge at få serveret middagen på granitklipperne på stranden.

Udsigten over havet fra den højtliggende restaurant Le Jardin Du Roi Spice Garden på øen Mahé er også værd at rejse efter. I den frodige have dyrkes blandt andet vanilje, citronella og muskatnød. Her fortæller de gerne om planternes dyrking og brug, og I kan besøge det lille museum, som vidner om øens vigtige rolle i fortidens handel med krydderier. I deres lille butik kan du købe krydderier med hjem.

Hos Takamaka Rum Distillery på øen Mahé kan du få en omvisning og smage på rom brygget på Seychellerne. Destilleriet ligger på La Plaine St. André og er et ikonisk kulturarvsted med eget museum, en medicinsk have, historiske ruiner og to gigantiske aldabra-skildpadder, Taka og Maka, som er en del af familien. Ejerne er meget gæstfrie og siger: ‘Vi åbner vores døre for besøgende, så de både kan smage på rommen og lære om Seychellerne, vores land og vores kultur. Følg med på en af vores guidede ture, eller gå rundt selv, bliv hængende, og drik en drink, og spis lidt mad fra vores foodtruck’.”

Seychellerne, Det Indiske Ocean
Le Domaine de L’Orangeraie på øen La Digue er forfatterens favorit, og man forstår hvorfor. © PR

Hoteller på Seychellerne

“På Seychellerne kan du finde både de små simple guesthouses på stranden og de virkeligt eksklusive resorts. 

Carana Beach Hotel er et romantisk og fint boutiquehotel på øen Mahé. De har værelser med og uden privat pool, men alle med terrasse mod havet. Pris fra 2.600 kroner pr. nat for et dobbeltværelse.

Firestjernede Coral Strand Smart Choice Hotel ligger direkte på stranden på øen Mahé. Her koster et dobbeltværelse ca. 1.000 kroner.

Constance Ephelia på øen Mahé er et førsteklasses hotel, oplagt til en bryllupsnat! Prøv stedets klatrevægge, zip-line og udflugter på havet. Og shop rundt mellem hotellets fem restauranter og seks barer. Pris fra 3.000 kroner pr. nat for et dobbeltværelse.

Le Domaine de L’Orangeraie er vores absolutte favorit og det bedste hotel på øen La Digue. Her vælger du mellem værelser i den tropiske have, op ad bjergryggen, men bygget med respekt for den omgivende natur. Fra pool- og restaurantområdet har I udsigt mod øen Praslin og til pragtfulde solnedgange. 

En stor favorit på øen Praslin er Constance Lemuria. Hotellet ligger på en stor ejendom og har direkte adgang til tre strande, hvoraf Anse Georgette er på listen over verdens smukkeste strande. Spiller I golf, har de også Seychellernes eneste golfbane.

Denis Private Island er en koralø med virkeligt eksklusive bungalows. Her er ingen mobildækning, og her bor kun få lokale og en del husdyr, da Denis Private Island er selvforsynende. Strandene er to die for, og her er rige fiske- og dykkemuligheder. Kombinér Denis Private Island med andre øer på Seychellerne. Der afgår fly fra Mahé til Denis Private Island en gang dagligt. Prisen? Den lyder så også på fra 14.000 kroner pr. nat.

Flere øer på Seychellerne har kun et overnatningssted, ofte i luksusklassen, som for eksempel: Six Senses Zil Pasyon på Félicité Island, North Island Hotel på North Island, Four Seasons på Desroches Island, Alphonse Island Resort på Alphonse Island og Banyan Hill på Fregate Island. Her taler vi ferier, som der skal spares helt uhyggeligt heftigt op til.”

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv 10. januar 2022. 

Du vil (garanteret) også kunne lide