Havnen i stockholm
Rejse til Stockholm:

Den svenske hovedstad er kun en kort tur væk fra København - vi giver dig de bedste tips til den perfekte weekend i Stockholm! 

© Fotolia

Rejseguide: Dette skal du opleve i Stockholm

Hvad skal du se, og hvor skal du shoppe eller spise i Stockholm? Få vores bedste rejsetips til den svenske hovedstad her

15. november 2019 af Maggan Hägglund Foto: Fotolia/IBL/AO

Efter 28 år i Stockholm har Maggan Hägglund fundet sine favoritsteder. Hun har arbejdet på det svenske Magasinet Liv i mange år og er tilflytter til Stockholm.

Maggan deler her ud af sine bedste Stockholm-tips til dig, som virkelig vil opleve den svenske hovedstad. 

Togtur til Stockholm 

Det kan sagtens betale sig at tage toget til Stockholm fra København frem for at flyve til Stockholms lufthavn Arlanda. Du kan rejse direkte til Stockholms centrum, når du rejser fra København. Der er flere daglige lyntog fra København til Stockholm, som kun tager 5,5 timer. Kører du til Stockholm i bil, tager det cirka 7,5 timer. Hvis du derimod vil med bus, tager det cirka 11,5 timer. 

Brug den kollektive transport i Stockholm. Den fungerer rigtig godt. 

Tips

 • Få et rejsekort som gælder til lokaltrafikken med SL. Hvis du kommer med tog til Stockholms Centralstation, kan du gå forbi SL-information på nederste etage og købe et rejsekort. For at komme rundt kan du starte med at tage blå bus nr. 2 (SL) til Tjärhovsplan. 

Sightseeing i Stockholm

Start din tur med en luksuriøs kop kaffe på Chokladfabriken. Derefter kan du gå ned af Katarinavägen mod byen. 

Her får du en fantastisk udsigt over vandet og ud over Djurgården med forlystelsesparken Gröna Lund. Gå derefter forbi Slussen, fortsæt hen over Skeppsbron langs Gamla Stan og forbi slottet. Tag derefter direkte til højre efter Strömbron og fortsæt opad den lille gade ved siden af Grand Hotel. Gaden hedder Stallgatan.

Derefter kommer du ud ved den lille bugt Nybroviken, hvor du kan gå langs Strandvägen helt ud til Djurgården. Her kan du sætte dig på et af de hyggelige serveringssteder, nyde noget godt at drikke, puste ud og være fornøjet over dig selv.

Du har fået motion, har kunne nyde en lækker udsigt og fået en følelse af Stockholm ved vandet, som du vil huske længe. 

Skeppsbron med udsigt over Strandvägen

Skeppsbron med udsigt over Strandvägen. Et herligt sted til en gåtur!

Unikke oplevelser i Stockholm 

Fyld dine øjne med flotte ting ved at tage et smut forbi butikken Oscar og Clothilde i Birger Jarlsgatan og kig på ting til boligen. Her har jeg købt mine favoritglas, og min tulipanvase for 119 kroner.  

Men vær forberedt - her blandes både billigt og dyrt! 

 • Oscar & Clothilde, Birger Jarlsgatan 27.

Shopping i Gamla Stan

Gamla Stan er Stockholms originale bymidte, som ligger på øen Stadsholmen. 

Jeg elsker at tjekke COS ud, som er H&M’s «fine» butik midt i byen. Tøjet har fine og rene linjer, som jeg virkelig godt kan lide.

Jacobssons i Kungsgatan er en skjult perle. Udefra ser det ud som en lidt gammeldags og umoderne tøjbutik. Men indeni finder du et hyggeligt og erfarent personal - og flotte kjoler, som koster omkring tusind kroner.

I Gamla Stan finder du butikken Räddningsplankan med fantasifulde klæder, selv for dem som bruger størrelser over 40.

Selv er jeg blevet lidt træt af hørkjoler, men hvis du ikke er det, skal du gå efter den store K&Us butik på Söder.

Og hvis du er på jagt efter lækre sko i størrelser op til 44-45, så er Great Shoes et paradis! 

 • COS, Biblioteksgatan 3.
 • Jacobssons, Kungsgatan 53.
 • Räddningsplankan, Köpmanstorget 10.
 • K&Us, Hornsgatan 1.
 • Great Shoes, Sankt Göransgatan 63.
Shopping i Stockholm

I Biblioteksgatan ligger blandt andet butikken COS.

Vores shoppingfavoritter

Parfumeriet Cow midt i byen er som en slikbutik for kvinder - og personalet er virkelig dygtige. Hvis du mangler hjælp eller råd til make up, så spørg her.

Det er ikke særlig billigt, mit kreditkort har givet mange dybe suk i den her butik. Men jeg føler mig altid meget lykkelig, når jeg går hjem med min godtepose (og jeg har altid brugt alt, jeg har købt. Det er jo ikke altid man gør det).

Det franske parfumeri Sephora ligger ikke langt væk derfra, og har et utroligt udvalg.

I nærheden af Cow ligger også butikken Antikt Gammalt & Nytt, som også har smykker. Bare turen ind i den lille og indelukkede butik er en oplevelse. Her kan du købe et par klipsøreringe fra 60’erne, en tiara eller en blomsterhat.

Zanslöza Zmycken, som nu ligger i galleriet i PK-huset ved Hamngatan, er også en kilde til meget glæde. Her må jeg advare mod akut ‘jeg-vil-ha’-begær. 

 • Cow, Mäster Samuelsgatan 9.
 • Sephora, Biblioteksgatan 2–4.
 • Antikt Gammalt & Nytt, Mäster Samuelsgatan 11.
 • Zanzlöza Zmycken, Hamngatan 10.

Gratis aktiviteter i Stockholm 

Gør som en ægte stockholmer og start med at tjekke Parkteatrets program ud, for de dage du er i byen. Gå ind på kulturhusetstadsteatern.se og tryk på Parkteatern.

Finder du en forestilling, du godt vil se? Så køb lidt mad og drikke med, medbring noget at sidde på og tag tidligt til parken, hvor forestillingen er.

Mange er der mindst en time i forvejen. Sid i græsset, spis og nyd oplevelsen. Ofte er det fantastiske forestillinger. Og det er gratis! 

Oplev Parkteatern Stockholm

 Storbyen er dyr, men Parkteateret er gratis – og rigtig godt!

Kaffe i Stockholm

Jeg elsker Snickarbacken 7, en skjult lille cafe (det føles som om man har fået en hemmelighed af vide, når man finder frem til den). Stedet ligger i en gammel stald - og de har god kaffe.

Eller skal du tage ind på den herlige Wienercafé, med masser af guld indretning og så højt til loftet, at du kan blive svimmel. Her bager de wienerbrød tre gange om dagen (kl.07.30, kl.11.00 og kl.14.30), så sørg for at komme omkring et af de tidspunkter. Et nybagt wienerbrød koster 42 svenske kroner, og en kande kaffe 44. Men du får meget smag og god stemning for pengene.

Vil du snuse lidt til atmosfæren på de ekstra eksklusive steder, bør du prøve te-salonen i designbutikken Svenskt Tenn. Deres sukkerkage og en kande te koster cirka 90 svenske kroner.

Hvis det er lækkert vejr, så er baggården til Vetekatten et godt tip. 

 • Snickarbacken 7 ligger i Snickarbacken 7 (joda, kafeen heter det samme som adressen).
 • Wienercaféet, Biblioteksgatan 8.
 • Svenskt Tenn, Strandvägen 5.
 • Vetekatten, Kungsgatan 55.
Hyggelig cafe Stockholm, Svenskt Tenns te salon

Find Svenskt Tenns tesalon, hvor du måske vil møde Maggan Hägglund.

Restaurant Under Kastanjen

Et af de smukkeste steder i hele Stockholm, er måske det lille firkantede torv, Brända tomten, med sit store kastanjetræ. Her kan du tage en kop kaffe, spise frokost eller middag på restauranten Under Kastanjen, som har rimelige priser. 

 • Under Kastanjen, Kindstugatan 1.
Brända tomten i Stockholm

Gå lidt væk fra de travle gader i Gamla Stan og nyd ro på Brända tomten.

© Fotolia

Hotel i Stockholm

Hvis du går forbi Grand Hotel og fortsætter udover Skeppsholmen og holder dig til venstre, kommer du til Hotel Skeppsholmen. Man kan sagtens bare tage en kop kaffe på hotellets restaurant Långa Raden. Når man sidder på terrassen og bare nyder atmosfæren, så glemmer man næsten, at man er lige midt i storbyens støj. 

 • Hotel Skeppsholmen, Långa Raden, Gröna gangen 1.

Bydelen Kungsholmen er trendy og hyggelig. Her kan du spise frokost ude på den gyngende flåde Mälarpaviljongen. Maden er frisk og god, men du kan godt regne med at betale 200 svenske kroner for en cæsarsalat. Du kan også bare nøjes med en kop kaffe eller et glas vin.  

 • Mälarpaviljongen, Norr Mälarstrand 64.
Udeservering på Mälarpaviljongen ved Norra Mälarstrand i Stockholm
Populært:

På solfyldte dage er der fyldt med mennesker på Mälarpaviljongen ved Norra Mälarstrand.

Stockholm museum

Fotografiska er et museum, som ligger tæt på Slussen. Om sommeren har de en fantastisk udeservering, hvor du næsten sidder i vandet og kan se på bådende som sejler forbi. 

Restauranten inde i museet er også god, men for at komme derind, skal du betale entre til museet. 

 • Fotografiska, Stadsgårdshamnen 22.
Fotografiska museum i Stockholm.

Museet Fotografiska er en kulturel favoritt.

Steder at gå ud i Stockholm

Der findes mange smarte barer, hvor man står klemt og  har svært ved at snakke sammen på grund af den høje musik. Jeg går ikke ud sådanne steder.   

Men så findes der også barer, hvor man kan sidde og slappe af i et hyggeligt miljø. Blot tage et enkelt glas og nyde stemningen. Jeg går for det meste ud sådanne steder, hvor jeg også gerne bestiller noget uden alkohol i glasset. 

Mine forslag til barer i Stockholm er:

KB, er en lille bar og et historisk kunstnersted med vægmalerier (alle malerier symboliserer noget man kan drikke, og man kan have det sjovt med at gætte på, hvad det er, mens man drikker noget lækkert). Her er en behagelig stemning, og besøg af både kulturpersonligheder og helt almindelige mennesker i alle aldre. 

 • KB, Smålandsgatan 7.

The Gold Bar på Nobis Hotel ved Norrmalmstorg. Find baren ved at gå igennem receptionen og til venstre op af trappen. I baren kan der være lidt trangt, men så kan man sidde ude i loungen, som føles som et idendørs torv.

 • Nobis Hotel, Norrmalms torg 2–4.

Cadierbaren på Grand Hotel. Gå gennem det pæne og nydelige indgangsparti, hvor du bliver budt velkommen af en stilfuld herre i uniform. Du skal op af en lille trappe, og så til højre for at komme ind til baren. Her har du en flot udsigt mod slottet, og en herlig følelse af luksus.

Du kan bestille et glas vin (som du godt kan regne med at betale mindst 100 kr. for) eller nyde en Ramlösa, mens du synker ned i bløde lænestole eller sidder ved bardisken. Nip til glasset og nyd stemningen. Du kan drikke billigere vin andre steder, men der får du ikke den samme atmosfære. 

 • Grand Hotel, Södra Blasieholmshamnen 8.
Drinks i The Gold Bar på Nobis Hotel ved Norrmalmstorg

Bliv blændet af både indretning og drinks i The Gold Bar. 

Kultur i Stockholm

På en solrig dag i område rundt om Nytorget på Söder kan du tjekke de nyeste trends ud, som gælder i Stockholm. Hvilke slags skæg hipsterne bør have, hvad der serveres i eksotiske gadekøkkener, og hvilken barnevogn som er på mode i år. 

 • Urban Deli, Nytorget 4.
 • Nytorget 6 ligger i, ja, Nytorget 6.
Shoppingcenter Stockholm

Du kan med fordel tilbringe tid i MOOD shoppingcenter. Mit favorit center med sjove kaffebarer, hyggelige butikker og rar stemning. Det ligger i Regeringsgatan 40.

Bedste restaurant i Stockholm

Og så er det tid til middag! Jeg elsker at gå ud og spise middag en time eller to for at have et skift i hverdagen, spise god mad og bare være der.

Er det en lækker sommeraften, så prøv at få bord på Sturehof ved Stureplan. Hvis du benytter dig af deres udeservering, kan du tjekke alt ud som rører sig i byen. Det er ikke billigt, men morsomt og maden er god. 

Hvis du bestiller bord på Café Facile, kan du opleve både Paris og Stockholm på en gang. En lille fransk restaurant med rigtig god mad til rimelige priser. 

Jeg er typen, som elsker svensk husmandskost. Konstnärsbaren er rigtig hyggelig og maden er virkelig god. Aftenens ret koster omkring 160 kr. Hver mandag aften spiser min sambo Anders og jeg middag der, hvor vi altid sidder ved den lille sofa og det runde bord. 

Ellers tag ud på Djurgården og spis middag på den klassiske kro Ulla Winblad. 

 • Sturehof, Stureplan 2.
 • Café Facile, Luntmakargatan 99.
 • Konstnärsbaren, Smålandsgatan 2.
 • Wärdshuset Ulla Winbladh, Rosendalsvägen 8. 

GODE TIPS

 • Tag de gode sko med. Du kommer til at gå meget.

 • Tjek priserne før du bestiller mad og drikke. Så slipper du for at bruge dit rejsebudget op på en caffe latte til 47 kr. eller en kedelig salat til 125 kr. Vælg den rigtige restaurant, som vil gøre dig tilfreds og i godt humør.  

Du vil (garanteret) også kunne lide