På weekendtur med Ibi Støving: "Lolland er en nylig forelskelse"

Nye oplevelser behøver ikke kun at høre ferien til. For Ibi Støving kan selv en dagstur ud i det blå fylde kontoen med energi, og særligt ét hjørne af Danmark giver hende den luft og ro, hun higer efter i en travl hverdag. Læs om tv-værtens grønne helle Lolland, og få hendes tips til, hvilke perler der er værd at køre efter.

25. august 2022 af Benjamin Creative for Kia

Hvad bruger du din tid på, når du ikke er i tv-studiet?

“Lige i øjeblikket bruger jeg meget tid foran computeren, da jeg lige har produceret en kortfilm og er i gang med at skrive den næste. Der er mange trin i sådan en proces. Jeg har det godt, når jeg er kreativ, og jeg har dyrket mit kreative udtryk i 43 år. Det er altså lang tid! Derudover får jeg energi af at træne, spise sund mad og opleve nye ting.”

Hvornår var du sidst glad helt ned i maven?

“Jeg har lige været i Paris med en veninde – og der var vi enige om, at vi var lykkelige. Det var en blanding af alle stemninger samlet i ét og at være glade for der, hvor vi er i livet begge to.”

Der er mange rejsebilleder på din Instagram. Vil du sige, at du er en eventyrer?

“Ja, jeg er en kæmpe eventyrer. Jeg har dog hylende flyskræk, så jeg nyder ikke at flyve. Men jeg har altid brugt mine penge på rejser og kommer altid til det. Det fylder mig op og inspirerer mig.”

Den nye Kia Sportage, som Ibi kørte på weekendtur til Lolland i, er skabt til både at føles lækker – og se lækker ud. Bilens ydre er designet med inspiration fra naturens organiske former.

Du har valgt, at turen skulle gå til Lolland i dag. Hvorfor?

“Lolland er en nylig forelskelse for mig. Jeg har lavet fjernsyn i Maribo og på Fejø, men Lolland har så mange hemmelige perler, naturoplevelser, lækker mad og dejlige mennesker, der smiler og vinker. Det er altid en top-fornøjelse at være her!”

Alle tre steder, du har vist, ligger i grønne omgivelser. Hvad betyder det for dig?

“Jeg er et menneske, der er i naturunderskud. Jeg bor i København og går rundt mellem biler og båthorn hver dag. Naturen giver mig ro, ilt til hjernen og indtryk, som gør mig rig indeni.”

Indeni den nye Kia Sportage er der også fokus på detaljen. Den rummelige kabine sørger for, at både du og dine passagerer har al den plads, I har brug for, og sæderne er udformet i ekstra bløde materialer.

Dine bedste tips til et weekend-roadtrip til Lolland?

“Der kan godt være langt mellem tankstationerne i området – så sørg for, at bilen er opladet eller har benzin på, inden du tager afsted. Husk også et kamera, som kan tage smukke billeder."

"Lolland har masser af lækre ting, du kan spise og drikke. Gør for eksempel stop i Maribo, og nyd en frokost på torvet, eller book bord på Bandholm Badehotel, hvor chefkok Nicky Arentsen tryller med sine mange talenter. Der er også selv-pluk flere steder – så snup en buket med hjem, og støt de lokale producenter.”

Ibis favoritsteder på Lolland

1. Den Grønne Verden

Hvad: Gårdbutik, café og spiseri i smukke omgivelser på Søllestedgaard Gods. Stedet har egen køkkenhave, hvor der dyrkes over 250 sorter efter biodynamiske principper.

Hvor: Søllestedgårdvej 4, 4920 Søllested

Derfor er det et besøg værd:

“Jeg har kæmpe optur over dette sted! Menneskerne, der arbejder her, brænder for deres råvarer, blomster, krydderurter og hele jord-til-bord-tankegangen. En meget lækker og særlig oplevelse.”

2. Bandholm Badehotel

Hvad: Nyrestaureret badehotel i den lille by Bandholm. Hotellets restaurant bruger friske, lokale råvarer og er en af Sydhavsøernes mest besøgte, så husk at booke bord.

Hvor: Havnegade 37, 4941 Bandholm

Derfor er det et besøg værd:

“Bandholm Badehotel er nærmest en filmisk fortælling. Der er utroligt smukt, og både maden, vinen, kaffen og æstetikken er i særklasse. Overalt omkring hotellet og i Bandholm by gemmer der sig små, hemmelige romantiske hjørner, og alt lige fra badeanstalten til husene i området emmer simpelthen af nostalgi.”

3. Søholt Barokhave

Hvad: En af Danmarks ældste bevarede barokhaver. Haven er anlagt i 1690’erne og indeholder blandt andet springvand, fontæne, frugthave og et fint orangeri.

Hvor: Søholtvej 51, 4930 Maribo

Derfor er det et besøg værd:

“Hvis man gerne vil mærke historiens vingesus og forestille sig damer i store kjoler i slotshaven, labyrintiske kærlighedsfortællinger og paradisæbler i en kurv fra 1700-tallet - så skal man besøge Søholt Barokhave! Husk også at tage et kig ind i orangeriet midt i haven. Det er så hyggeligt og lægger op til samtale og fordybelse.”

Gør enhver køretur til en fornøjelse

Den lækre Kia Sportage, som Ibi kørte på roadtrip til Lolland i, tager dig behageligt fra A til B – uanset om du skal kort eller langt. Bilen fås i en smart Plug-in Hybrid-variant, så du kan klare småturene på el og lade benzinmotoren tage over på de lidt længere stræk.

Indeni er der også skruet op for komforten. Kabinen har en dejlig rummelighed, sæderne er udformet i bløde, eksklusive materialer, og det store Multi-Mode Touch Display gør det nemt at skifte mellem infotainmentsystem og klimaanlæg.

Se mere om den nye Kia Sportage på kia.com

Du vil (garanteret) også kunne lide