Vandretur
Vandretur© shutterstock

Opdag 6 gemte perler rundt om i Danmark

Danmark er fyldt med spændende seværdigheder, og nogle er mere almene kendte end andre. Er du en af dem, der altid jagter nye, anderledes oplevelser? Så kan du med fordel besøge nogle af Danmarks mange skjulte skatte. Her giver vi dig 6 bud på de bedste gemte seværdigheder i Danmark.

8. februar 2023 af Annoncør

1. De skjulte trækæmper

Den danske natur gemmer på mere, end man lige går og tror. Rundt omkring i forskellige skovområder i Danmark har kunstneren Thomas Dambo gemt en række enorme trækæmper. De gemmer sig både i Jylland og på Fyn samt Sjælland og Lolland. Kan du finde dem alle?

2. DODEKALITTEN

På Lolland, midt på en mark, kan du opdage et imponerende monument, DODEKALITTEN, som består af en række mystiske stenskulpturer, der er som Danmarks egen lille version af Stonehenge. Monumentet kombinerer natur, kunst, musik og historie, og sammen med den skønne udsigt ud over Smålandsfarvandet skabes der en enestående oplevelse. 

3. Ærøskøbing

I hjertet af det Sydfynske Øhav ligger en ægte ø-perle. Ærø og ikke mindst Ærøskøbing emmer af idyl og historie. Ærøskøbing kaldes populært for “Eventyrbyen”, og du vil hurtigt opdage hvorfor. Byen, som har mere end 750 års historie bag sig, er beriget med små, hyggelige torve, brostensbelagte gader og mange gamle bindingsværkshuse. Mange af husene er totalfredede, og du vil nemt kunne finde bygninger eller detaljer, der stammer helt tilbage fra 1700-tallet. 

4. De Syngende Træer

I Aalborg finder du i Kildeparken en samling af træer, der ikke er helt ligesom så mange andre. “De Syngende Træer”, som de kaldes, er alle over tid plantet af internationale musikstjerner, hvoraf mange af navnene sikkert vil ringe en klokke hos dig. Enten har de selv plantet træet, alle også har de givet tilladelse til at plante et i deres navn. I 2012 blev det også muligt at høre kunstnerens musik, når man aktiverede træet, og derved blev de efterhånden mere end 80 træer i parken døbt “De Syngende Træer”. 

5. Cisternerne

Tager du turen videre fra Aalborg til København, gemmer der sig en enestående underjordisk oplevelse under Søndermarken på Frederiksberg. Her finder du Cisternerne, en del af Københavns gamle vandreservoir, der i dag er omdannet til en unik kunsthal med samtidskunst. Her kan du opleve de imponerende udstillinger i helt unikke omgivelser med masser af rumklang, høj luftfugtighed og flotte drypsten.

6. Verdenskortet

Tager du i stedet fra København til Aarhus og videre til Hobro, kan du ved Klejtrup Sø opleve det imponerende og realistiske verdenskort, der er formet ud af naturen. Her kan du på et øjeblik gå turen rundt og besøge alle de forskellige verdensdele eller sejle en tur lille tur i Stillehavet. Ingen jordomrejse er helt ligesom denne.

Du vil (garanteret) også kunne lide