Når verden åbner op igen: Husk disse 5 perler i Thailand

Vi har jo lov at drømme. For eksempel om fantastiske øer, uberørte strande og imponerende nationalparker. Her er fem steder i Thailand, du vil elske på dit næste besøg – langt fra turisterne.

25. august 2020 af Benjamin Creative for Tourism Authority of Thailand

I godt 20 år har vi danskere nærmest valfartet til Thailand, især om vinteren, for at nyde sol og varme. Mange har fundet deres favoritter i Phuket, Krabi eller den pulserende hovedstad Bangkok. Men der er stadig steder, du kan udforske. Nedenfor har du fem perler – mere eller mindre ukendte for mange.

Se flere film fra Thailand her.

1. Koh Mak

Syd for det mere kendte Pattaya finder vi denne lille hyggelige ø med fascinerende natur. Her er hotelstandarden mere enkel, og før i tiden manglede øen elektricitet om natten – hvilket måske forklarer, hvorfor den er gået under de fleste turisters radar. Der er derfor gode chancer for, at du finder strande, du kan have for dig selv her.

Læs mere om Koh Mak her

2. Bang Krachao

Træt af storbyens støj? Så tag til "Bangkoks jungle”, som du finder syd for hovedstaden. Tag færgen fra Narathiwas Road, og opdag et skovområde langs Chao Praya-floden. Den fredfyldte natur med sine mangrovetræer og små smukke templer opdages bedst til fods eller på cykel på grusvejene og stierne. 

Kuriosa: Øen opstod, da en kanalkonstruktion ved floden delte en landestrimmel fra alle sider.

Læs mere om Bang Krachao her

3. Kaeng Krachan

Thailand har lagt et enormt arbejde i at beskytte sin natur, og rundt omkring i landet findes der masser af nationalparker. Den største, Kaeng Krachan, ligger sydvest for Bangkok. Her findes over 400 fuglearter, og der er stor mulighed for også at se fritgående elefanter, leoparder og aber. Nærmeste by ligger godt 50 kilometer væk, så her er der virkelig tale om en dagsudflugt eller safari.

Læs mere om Kaeng Krachan her

4. Sukhothai

At Bangkok er Thailands hovedstad i dag ved de fleste nok. Derimod er det mindre kendt, at Sukhothai i den nordlige del af landet var dens første antikke hovedstad, og at det thailandske sprog har sine rødder her.

Med over 200 historiske steder og unikke tempelruiner er området også, helt velfortjent, med på verdensarvslisten.

Læs mere om Sukhothai her.

5. Freedom Beach

Anses af mange for at være den smukkeste strand på den populære Phuket. Og dermed fyldt med mennesker? Slet ikke. Eftersom den eneste måde at komme hertil på er med long tail-både, begrænser det antallet af besøgende betydeligt. Perfekt som en heldagsudflugt, hvor du ikke behøver at tænke på maden – her findes en lille strandrestaurant med lokal mad og drikkevarer.

SUNDHED I THAILAND

Landet har klaret coronapandemien godt med få døde og lav smitterate sammenlignet med de fleste andre lande.

Thailands sundhedsvæsen er rangeret som den sjette bedste i verden af det amerikanske erhvervsmagasin CEOWORLD.

Sundheds- og turistmyndighederne har udarbejdet en særlig certificering, SHA (Safety and Health Administration Certification), for virksomheder i turistbranchen. Dette for at sikre tryghed hos besøgende og lokalbefolkningen.

SHA-certificeringen omfatter blandt andet strenge regler for hygiejne og renlighed på såvel hoteller, b&b, turistattraktioner, i butikker og på restauranter.

Ifølge certificeringen skal alle former for transportmidler, både generelle og private, overholde reglerne.

Læs mere her.

Du vil (garanteret) også kunne lide