Paris
Det er noget helt særligt at fejre det nye år i udlandet.© Getty Images

Her er de 7 smukkeste steder at holde nytår i udlandet

Er du træt af den traditionelle nytårsaften i Danmark? Så kan du tage veninden under armen eller samle familien til en anderledes nytårsaften i udlandet

17. december 2016 af Rie Louise Kirkebjerg

Hvis du gerne vil fejre nytår i udlandet, giver vi dig her syv bud på, hvor du kan tage hen og fejre årsskiftet. Generelt er priserne på både hoteller og flybilletter dyrere i jule- og nytårstiden, og det er en god idé at planlægge, hvor I skal være, når klokken slår 00.00, og på forhånd bestille bord på den restaurant, I vil spise på. 

Planlægningen og de ekstra penge er dog ofte oplevelsen værd, for du får en helt unik aften, når du oplever fyrværkeri og nytårsstemning i et andet land. 

Læs om vores bud på de smukkeste steder at holde nytår i udlandet her:

Nytår i London

Det specielle ved nytårsaften i storbyen London er, at man ikke selv fyrer fyrværkeri af. Til gengæld afholdes noget af et show ved det ikoniske klokketårn Big Ben i centrum.

Når klokken slår 00.00, starter det store fyrværkerishow, som mange tusinde mennesker forventningsfuldt venter på at se – det er noget af en fest, og vi får helt lyst til at pakke kufferten med det samme!

Fejr det nye år i Berlin

I Berlin kan du deltage i den store nytårsfest ved den kendte byport Brandenburger Tor. Her festes på en to kilometer lang gade, som er fyldt med fyrværkeri, musik, lysshows og selvfølgelig boder med mad og drikke – lad os bare sige, at der mangler ikke noget! 

Ligesom i London er der ved denne attraktion tusindvis af mennesker, så det er en rigtig god idé at komme tidligt.

En tur til Reykjavik

I modsætning til nytårsaften i London og Berlin er det i den islandske hovedstad borgerne, der står for festlighederne og fyrværkeriet. Her ses det store tv-show Áramótaskaup traditionelt fra klokken 22.30 til 23.35, hvorefter der fyres fyrværkeri af – altså INDEN årskiftet! 

I kan både besøge smukke (og sneklædte) Reykjavik til nytår, hvis I har børnene med, men også hvis I er et vennepar eller en gruppe veninder, som skal afsted sammen – mange barer og klubber har nemlig åbent helt til den lyse morgen.

Nytår i Hamborg

Der er mange fine steder at besøge til nytår i Tyskland. Det er især smart for børnefamilierne, da rejsetiden ikke er uendelig lang (vil vi ikke alle gerne høre færre "hvornår er vi deeeer?"-sætninger fra bagsædet af bilen?). 

Ved havnen i Hamborg skydes det nye år for alvor i gang med store, flotte skibe i baggrunden og fyrværkeri over vandet. Langs kanalen er der boder med alt, hvad hjertet begærer. 

Festligheder i Rom

Rom er en fantastisk by at besøge om sommeren – men til nytår er Rom også helt speciel. Her er nemlig fyldt med italienske specialiteter, koncerter, smukke lys og selvfølgelig fyrværkeri. Især ved romerigets Colosseum samles folk til et brag af en nytårsfest. 

Kultur, glade mennesker og festligheder samlet på ét sted – hvad er der ikke at kunne lide?

Nytår i Dubai

Og så til den dyre. Hvis du er vild med fyrværkeri og storslåethed, er det Dubai, du skal besøge til nytår. Her er det farvestrålende (og meget imponerende) fyrværkeri helt fantastisk og nøje planlagt. Inden du rejser til storslåede Dubai til nytår, skal du dog være forberedt på, at priserne er i den (meget) dyre ende – men en oplevelse er det!

Festligheder i Paris

Paris er kendt som den perfekte destination til en romantisk kærlighedsferie – og det gælder også til nytår. I kan eksempelvis fejre årskiftet på en bådtur med champagne og lækker mad ned af den romantiske flod Seinen.

I kan selvfølgelig også se Eiffeltårnet, som er smukt belyst, og hvor mange franskmænd og turister står klar til at fejre det nye år.

Du vil (garanteret) også kunne lide