© Destination Nordvestkysten

Ferie i Danmark: 7 vilde naturoplevelser for dig og dem, du holder af

Efterårsferien er på vej – og vi skal i hvert fald besøge de her skønne perler vestpå.

16. september 2020 af Benjamin Creative for Destination Nordvestkysten

Nu er der ikke længe til efterårsferie, hvor du igen har mulighed for at udforske endnu mere af smukke Danmark. Men hvor skal turen gå hen, hvis du ønsker billedskøn natur og lækre omgivelser?

Her får du en guide til 7 naturoplevelser, som du kan prøve med familien, veninderne eller på en romantisk getaway med den, du elsker. Guiden er lavet i samarbejde med Destination Nordvestkysten – så glæd dig til, at turen går vestpå, hvor mange vilde naturperler ligger gemt (og hvor du samtidig kan nyde lækker lokal mad).

1. Kom til tops med Hirtshals fyr

Oplev Hirtshals smukke vartegn, Hirtshals Fyr, som med sine 35 meter lyser over byen. Fra fyrets top kan du nyde en skøn udsigt over vestkysten, havet og Hirtshals by. Hirtshals Fyr ligger ikke langt fra Hirtshals centrum, og ved at tage en gåtur langs Husmoderstranden kan du hurtigt få øje på det storslåede fyr. Hvis du er taget vejen til Hirtshals, er der desuden mulighed for vilde shows med majestætiske ørne eller lækre gourmetoplevelser på byens restauranter.

2. Oplev udsigten ved Rubjerg Knude

Vil du se umådelig smuk natur, bør du besøge det populære sted ved Rubjerg Knude Fyr, der for nyligt blev flyttet. Rubjerg Knude Fyr er en af Nordjyllands største turistattraktioner, hvor du fra toppen af fyret finder en af de mest imponerende udsigter over Vesterhavet. Alternativt kan du køre til Nørlev strand og tage bilen med ned på stranden og opleve naturen fra strandsiden. Hvis du er i området, bør du i øvrigt udforske det hyggelige kunsthåndværkermiljø samt cafe- og restaurantsmiljø i feriebyen Lønstrup eller nyde god brunch på personlig keramik ved Vennebjerg Mølle.

3. Tag til Svinklovene og Fosdalen

Besøg Svinklovene, som er en del af det dramatiske landskab ved Svinkløv Klitplantage – et 700 hektar stort statsejet område. Her kan du nyde den betagende udsigt ud over det mere end 100 år gamle landskab og Jammerbugten, hvor naturoptagelserne til den populære tv-serie Badehotellet er optaget. Stedet er sammen med Fosdalen kåret som en del af Danmarks Naturkanon og udvalgt som et af de 15 smukkeste natursteder i Danmark.

Bonustip: I uge 42 er der en Bæredygtighedsfestival i området, hvor der også arrangeres guidede ture – og så kan du i øvrigt opleve unik international papirkunst og spændende skulpturer i sand, sten, træ og beton i Blokhus.

4. Se det unikke fuglefjeld Bulbjerg 

Bulbjerg er en 47 meter høj kalkstensknude, og så er det Danmarks eneste fuglefjeld uden for Bornholm. Her kan du opleve den smukke udsigt over hele bugten fra toppen, gå ned i bunkeren eller tage ned på stranden og se alle fuglene, der har yngleplads på fjeldet. 

Bulbjerg

5. Oplev Nationalpark Thy

Gå ikke glip af den vilde Nationalpark Thy. Her bør du gøre stop ved Isbjerget, som er det højeste punkt i Hanstholm Vildtreservat, eller på Stenbjerg Landingsplads, hvor du kan opleve små, smukke fiskehuse. Du kan også gøre holdt ved Lodbjerg Fyr, hvor du kan tage turen til fyrets top, hvorfra der er udsigt over hederne og havet. Kør også turen ad Kystvejen mellem Hanstholm og Klitmøller for en helt særligt naturoplevelse. 

I Thy er der desuden gode muligheder for at udforske lokale råvarer baseret på naturen i nationalparken – enten på områdets restauranter eller hos de små producenter.

6. Besøg smukke Husby Klitplantage

I Thorsminde-området finder du mange smukke naturoplevelser, heriblandt Husby Klitplantage tæt ved Vesterhavet, som består af et bakket klitlandskab dækket af hedebevoksning og klitgræs. I den enestående plantage finder du desuden en populær badesø, og der er et stort antal afmærkede vandre-, cykel-, ride- og løberuter i området herunder en premium certificeret 15 km kvalitetsrute, hvor du kan nyde det store Vesterhav, parabelklitter, skov og en lille hyggelig fjordhavn.

Sammen med Naturpark Nissum Fjord, som er en dejlig fjordrute på 70 km, der går rundt om Nissum Fjord og gennem alle de små hyggelige jollehavne, kommer du forbi det smukkeste landskab i Thorsminde-området, som kan afsluttes med et forkælende måltid på Nr. Vosborg Herregård.

Husby Klitplantage | Fotograf: Geopark Vestjylland

7. Nyd udsigten over Vesterhavet ved Bovbjerg – og spis lokalt 

Besøg Bovbjerg Fyr ved smukke Bovbjerg Klint og oplev nordvestjysk hjemlighed i fyrmesterens gamle stuer, som huser en café med fisk, krondyr, Vesterhavsost lagret ved Bovbjerg, grønt og lækre hjemmebagte kager, som på søndage udgør et helt særligt kagebord. Stedet er oplagt til dig med hang til økologi, lokale friske fødevarer og velsmagende hjemmebag.

Bovbjerg Klint

Du kan finde mere information om oplagte destinationer til den kommende efterårsferie og afslappende weekendture ved at kigge nærmere på Nordvestkystens egen guide til efterårsferien her

Du kan også læse mere om konceptet 'Bare ude vestpå' for at se, hvad Nordvestkysten ellers har at byde på. 

Oplev meget mere af "bare Danmark"

Kampagnen 'Meget mere end bare Danmark' er lavet for at skabe øget rejselyst og inspirere til nye ferieoplevelser. Bag indsatsen står 19 danske destinationer, Dansk Kyst og Naturturisme, Dansk Storbyturisme og VisitDenmark, og så er kampagnen støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

'Bare ude vestpå' er Destination Nordvestkystens egen variant af Danmarkskampagnen. Ifølge dem er en ferie med natur- og smagsoplevelser langs Nordvestkysten nemlig meget mere end bare Danmark.

Du vil (garanteret) også kunne lide