London
© Getty Images

Din insider-guide: Juletur til smukke London

Det er altid tid til storbyferie, men endnu mere i denne tid, hvor gamle og nye traditioner udstilles og fejres på fineste vis. Kickstart din julestemning i smukke London

6. december 2018 af Gunnhild Bjørnsti

Din guide: Ann Askim (47) er digital forretningsudvikler og tidligere turistchef for Visit Britain.


Du har måske allerede været i London flere gange, men har du oplevet byen i den kølige decemberluft, til duften af varm toddy og omgivet af lyden af ‘christmas carols’?

Kom i julestemning

“Juletræet på Trafalgar Square kommer helt oppe fra Norges land for 72. gang i år. Stil dig ved træets fod, og luk øjnene, og lad lyden af engelske christmas carols svæve dig i møde. 

Besøg stormagasinerne Harvey Nichols på Knightsbridge og Harrods på Brompton Road, som nærmest har en uofficiel konkurrence kørende om, hvem der pynter årets flotteste julevinduer. 

Londons botaniske have, Kew Gardens, er en klassiker forår, sommer og efterår, men ganske særlig omkring jul, hvor der ikke spares på dekorationerne, og både bygninger og træer er helt oplyst i decembermørket. En eventyrlig oplevelse kun 30 minutter fra Londons centrum.” 

London
© Getty Images

Shop julegaver - også til dig selv

Primark er en irsk lavpriskæde, som takket være fans som Kate Moss og Hertuginde Kate er blevet så populær, at mærket nu fås flere steder i Europa. Flagskibsbutikken i Bond Street er ofte meget travl. Jeg foretrækker butikken i krydset Tottenham Court Road og Oxford Street, når jeg skal have min favorit-uldtrøje i en ny farve eller prøve kædens populære vinterovertøj i cashmere og merino. 

Tower Wharf, eller Oxo Tower som det også hedder, lokker med over 30 butikker med britiske designere og flere kunstudstillinger, og så er der søndagsåbent. Tårnet har sit kælenavn efter OXO-bouillonterningerne, som blev fremstillet her i 1920’erne. Bygningen er i art deco-stil og er i dag især kendt for udsigten over Themsen, som du kan nyde fra restauranten. Hvis du er til jazz, så tjek deres program for live jazz. 

Er du sneakerfan, så nyd det imponerende udvalg i Londons Nike Town, i The Office og hos Kurt Geiger.

Her spiser du godt

“Et pubbesøg er et must i London. Min favorit er Churchill Arms i Kensington Church Street, som også er kåret til ‘Pub of the Year’ flere gange, ligesom de har vundet en pris på det anerkendte Chelsea Flowershow for deres dekorationer. På afstand er noget af det første, du ser af pubben, alle blomsterne, som hænger ned ad ydervæggene og skaber en grøn oase midt i byen. De gør naturligvis lige så meget ud af deres juledekorationer. Det er naturligvis Churchill – eller faktisk hans bedsteforældre, der var stamgæster – som har lagt navn til stedet, og hvert år 30. november fejres Winstons fødselsdag med musik fra hans tid og ‘bangers and mash’, eller på dansk pølser og kartoffelmos. 

I forbindelse med pubben ligger en skøn thai-restaurant. Maden er fantastisk og ikke særlig dyr, og stemningen er helt uformel til trods for den lidt snobbede adresse midt i eksklusive Kensington.  

Ritz trækker mange gæster til afternoon tea, men jeg foretrækker til enhver tid The Sketch, der er som et Kinder-æg af mad, kunst og musik. The Sketch består af fem forskelligt indrettede restauranter og barer under samme tag i et hus fra 1700-tallet. The Gallery er holdt helt i rosa, og serverer sandwiches med kaviar og vagtelæg sammen med et stort udvalg af søde spiselige kunstværker, mens cafeen The Glade er inspireret af eventyr. Snyd ikke dig selv for et smut ud på toiletterne, der er formede som æg. 

Europas længste champagnebar, Searcys, er 98 meter lang og strækker sig under St. Pancras Stations buede tag på art deco-bygningen. Selve baren er inspireret af fordums tids togrejser på første klasse komplet med varme plaids til at hylle dig ind i. 

Når veninderne og jeg bliver sultne efter et par glas champagne, går vi på Carluccio’s. En herlig italiensk restaurant kun 30 meter fra champagnebaren. Den ligger i afgangshallen til Eurostar togene og 1. klasse, som er et hyggeligt område.”

London
© Getty Images

Her bor du godt

Raddisson Blu Edwardian Grafton ved St. Pancras er rent og pænt til en fornuftig pris. Jeg plejer at tage Gatwick Express direkte fra lufthavnen, så er der kun fem minutters gang fra St. Pancras Station til hotellet. Ganske praktisk, når du skal tilbage til lufthavnen med kufferten fuld af julegaver. 

Jeg har haft et godt øje til Kensington lige siden, jeg blev smittet med Prinsesse Dianafeberen. Firestjernede Hotel Copthorne Tara ligger kun 3 minutter fra Kensington High Street. De har gode priser på dobbeltværelser, og så ligger det i et roligt kvarter nær Kensington Church Streets mange antikbutikker. Skal jeg herfra ind til byen, slentrer jeg gennem Kensington Garden eller Hyde Park. 

Mandeville Hotel har også fire stjerner. Det ligger meget centralt lige bag det altid velassorterede stormagasin Selfridges. Værelserne er feminine med masser af blomster og altid et plash af noget pink. Her har Madonna boet flere gange. Priser fra 1.600 kroner for et dobbeltværelse.”

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv i december 2018.

Seneste

Måske er du interesseret i...