Veninder tager selfie
© Getty Images

7 skønne grunde til, at du skal tage ud at rejse med din veninde

Dine venskaber lider ofte i en travl hverdag med job, mand og børn. Så hvorfor ikke rejse ud i det blå, så I kan nyde hinanden?

7. juni 2017 af Katrine Vendelbo

Du er sikkert ikke i tvivl – dine venner gør en stor forskel i dit liv. Og forskningen er enig med dig, for det er nemlig videnskabelig bevist, at bedstevenner gavner din levealder, da nære relationer kan dæmpe kroppens stressreaktioner.

Modsat slider ensomhed på kroppen og øger risikoen for sygdomme som depression, forhøjet blodtryk og diabetes.

Plej venskabet med en rejse ud i det blå

Så du skal passe godt på dine kære veninder – og hvilken bedre måde at pleje venskabet på end ved at bruge en masse kvalitetstid med dem?

Sommeren er lige om hjørnet, og du vil gerne ud at opleve verden. Men hvorfor ikke tage din veninde under armen og nyde tosomheden – uden børn og mand? 

Vi giver dig her 7 skønne grunde til, at du skal rejse med din gode veninde.

1. I lærer hinanden endnu bedre at kende

Når I er sammen så intensivt flere dage i streg, kommer I helt naturligt tættere på hinanden. Der er ingen andre til at forstyrre jeres snakke, eller nogen I skal tage hensyn til, og det vil føles, som om I har al tid i verden til at fordybe jer i hinandens liv. 

I har begge en travl hverdag, men ferien vil give jer mulighed for at slappe af og virkelig nyde hinandens selskab. Lange dage og nætter med oplevelser vil sikkert også få jer til at snakke om andre ting end normalt – og måske finder du ud af ting ved din veninde, som du ikke kendte til i forvejen.

2. I udfordrer hinandens vaner

Du er måske vant til at rejse på en bestemt måde, og din veninde er formentlig vant til noget helt andet. I skal begge to gå på kompromis for at tilpasse jer hinanden, og det vil være sundt for jer begge. I udfordrer nemlig hinandens vaner og lærer nogle nye måder at gøre tingene på, så I måske kan bryde nogle lidt kedelige rutiner. Det kan du så tage med dig, næste gang du rejser med familien. 

3. I kommer ud på eventyr og prøver grænser af

Fordi I netop går på kompromis med hinandens ønsker, kan I ende med at prøve helt nye ting. Med din trofaste veninde under armen vil du sikkert også være mere modig og klar på at prøve grænser af. 

Når I netop ikke har så meget tid i hverdagen til at pleje jeres venskab, kan I lige så godt være åbne for at udnytte ferien til fulde ved eksempelvis at prøve nogle ting, I ellers ikke havde turdet alene. Grænseoverskridende oplevelser vil knytte jer tættere sammen, og så har I nogle vilde minder at kigge tilbage på.

4. I får alenetid – uden mand og børn

Selvfølgelig elsker du at rejse med din kære mand og børn, og du vil ikke bytte dem ud for noget andet i verden. Men du kan ikke benægte, at tiden med familien indimellem frarøver dig nødvendig kvalitetstid med veninderne – og selv når du har din veninde på besøg, er det ikke altid, at hun får din fulde opmærksomhed. At rejse væk fra de vante omgivelser og den hektiske hverdag vil helt naturligt flytte fokus hen på KUN jer.  

5. I er lige praktiske

I er nok rimelig enige om, i hvor god tid I skal møde op i lufthavnen, hvor mange kontanter der skal hæves på forhånd, og hvor mange penge I skal afsætte til sjov. Du skal derfor ikke bekymre dig alt for meget om planlægningen, da din veninde sætter ligeså stor pris på, at der er styr på sagerne, som dig.

6. I kan shoppe – alt det I har lyst til

Lad os være ærlige. Dine tidligere rejser med mand og børn har nok ikke åbnet de helt store muligheder for at besøge den ene butik efter den anden – med mindre at butikken indeholdt legetøj eller fiskeudstyr. Din veninde sætter helt sikkert ligeså stor pris på shopping som dig, og derfor vil der være god tid til at udforske butikker og markeder. 

Der er ingen til at brokke sig over din tid i prøverummet, eller nogen som utålmodigt står og trasker i jorden uden foran butikken. Din veninde vil tilmed nyde at hjælpe til i prøverummet. Så nyd det – og husk lige at afsætte lidt flere penge til rejsen...

7. I får minder for livet

Resten af livet vil du kunne kigge tilbage på de dyrebare øjeblikke med din kære veninde, og rejsen vil minde dig om, at du skal huske at pleje dine venskaber – selv i en travl hverdag. På rejsen har I kastet jer ud i uvante situationer, og det er et evigt bevis på, at sammen kan du og din veninde klare alt.

Du vil (garanteret) også kunne lide