Kvinde med ski
Kvinde med ski© Shutterstock

3 bud på fede aktive ferier

Strand og drinks, storyby og shopping, vandresko og rygsæk. Der er mange muligheder, når det kommer til at holde ferie. Hvis du er på udkig efter en aktiv ferie men har brug for lidt inspiration til hvad, hvordan og ikke mindst hvor, så læs med her på siden. Vi har nemlig masser af gode idéer og råd, som du kan skrive dig bag øret, når du skal til at booke din næste ferie.

4. januar 2023 af Annoncør

1. Tag på en skirejse med hele familien

Danskerne elsker skiferie, og troligt begiver tusindvis af rejselystne sig afsted til de omkringliggende lande for at suse ned ad pisterne. Skiferie er den ultimative aktive ferie, hvor du får mulighed for at få pulsen op, blive udfordret og bruge masser af tid med dine nærmeste i hyggelige omgivelser.

En skirejse er for dig, der ønsker frisk luft, smuk natur, og motion der kan mærkes i kroppen dagen efter. Må der gerne være plads til lidt fest og farver på din aktive ferie, så byder mange af skirejserne på det populære afterski, som du kan afslutte dagen med. 

2. Få pulsen op på en sjov sportsferie

Er du ikke så meget til kulde? Så kan du heldigvis stadig tage på en aktiv ferie - bare noget længere sydpå. I lande som Spanien, Egypten og Thailand finder du masser af sports resorts, hvor du kan bruge en eller flere uger på alverdens sportsaktiviteter.

Med en sportsferie kommer du væk fra hverdagen, har fokus på din sundhed og kan bruge tid på alle de sjove aktiviteter, du ikke har tid til derhjemme. Tag afsted med din partner, familie eller dine venner, og nyd hinandens selskab, mens I får sved på panden på tennisbanen eller på cyklen. Har du brug for en pause fra aktiviteterne, kan du altid bruge en dag på sightseeing i området. 

3. Oplev den skønneste natur på en vandreferie

Hvis du endnu ikke har prøvet en vandreferie, så har du en fantastisk oplevelse til gode. Der er nemlig mange fysiske fordele ved at vandre — som eksempelvis at det stimulerer dit kredsløb, styrker muskler og knogler, træner balancen, og du kommer til at forbrænde rigtig mange kalorier.

Du kan vandre i mange forskellige typer terræn alt efter din styrke og tidligere erfaringer. I Danmark kan du langs Hærvejen finde lange flade ruter med mulighed for shelter- eller teltovernatning undervejs. I det nordlige Spanien finder du Caminoen, som tiltrækker hundredtusindvis af pilgrimsrejsende årligt, og denne rute er perfekt til dig, der ikke er vant til at vandre.

Vil du gerne udfordres maksimalt, så kan du bestige nogle bjerge i Norge, Østrig eller Schweiz. Disse landskaber er noget af det smukkeste og mest rå natur, du kan komme i nærheden af. 

Du vil (garanteret) også kunne lide