Det var kattens! Måske er der alligevel noget om udtrykket 'Den skøre kattedame'

Ny forskning forbinder populært kæledyr med skizofreni

30. marts 2016 af Redaktionen

I en ny amerikansk undersøgelse kæder forskere fra John Hopkins University School of Medicine psykiske lidelser, som for eksmpel skizofreni, sammen med det at være vokset op i et hjem med kat.

Det er tredje undersøgelse John Hopkin's forsker-team offentliggør om emnet, og også trejde gang de finder belæg for, at folk der har været i nær kontakt med katte tidligt i livet, har forhøjet risiko for at udvikle bipolar lidelse eller skizofreni i deres voksenliv.

Det er parasitten Toxoplasma gondii, som findes i katteafføring, der har fanget forskerne fra John Hopkins University School of Medicine's opmærksomhed.

Ifølge deres undersøgelser er der nemlig tydelige indikatorer på, at parasitten kan have en tæt forbindelse med psykiske lidelser som for eksempel skizofreni.

Hvis man er i kontakt med parasitten Toxoplasmosis i barndommen kan det lede til ”alvorlige psykiske lidelser eller aggressiv adfærd senere i livet”, hævder forskere fra John Hopkins University School of Medicine, som har kigget på grupper af voksne med og uden psykiske lidelser, der kommer fra barndomshjem med/eller uden kat.

Dog mener forskerne ikke, at der er grund til at skille sig af med Fido lige her og nu.

God hygiejne er nok

Hvis man blot sørger for at holde en god hygiejne i kattebanken, skulle det være nok til at afhjælpe problemet, og slippe af med skizofreni-parasitten.

I den forbindelse råder John Hopkins University School of Medicine alle katteejere til at rengøre kattebakken dagligt, da parasitten "ikke bliver smitsom før 1 til 5 dage efter den er udskilt i fæces".

De anbefaler samtidig grundig håndvask og engangshandsker – i tilfælde af at du ikke selv skulle have overvejet det, før du går i krig med kattebakken..

Læs mere om den amerikanske undersøgelse lige her

 

Du vil (garanteret) også kunne lide