Kvinder smiler
© iStock

Ny festival sætter fokus på ligestilling og fejrer kunst på højt niveau

Skal du med til den første danske (og gratis!) festival af kvinder, med kvinder, for kvinder og alle andre mennesker, der sætter pris på kunst i verdensklasse?

5. september 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Hvis vi selv skal sige det, så er vi kvinder rigtig seje. Og det er der også andre, der synes! En ny festival, der er den første af kvinder, med kvinder, for kvinder – og alle andre mennesker – ser nemlig dagens lys i København fra 22. til 23. september. Så tag din veninde under armen, og tag med!

Power of Women Festival Copenhagen

Den nye festival har fået navnet POW, som står for Power of Women Festival Copenhagen. Det er en ny, moderne kunst- og kulturfestival med fokus på kvinders arbejde i den kreative sektor: film, teater, musik, kunst, litteratur, reklame, design og arkitektur.

Det er egentlig en pilotudgave af festivalen, der finder sted i slutningen af september 2017 i København. Det er en kickstart til en mere omfattende festival i 2018. Formålet med både pilotudgaven og den fulde festival er at fejre kunst på højt niveau – skabt af kvinder. 

Festivalen vil tage til debat, at vi i Danmark har et billede af, at vi er meget ligestillede. Det er vi politisk set og ikke mindst i uddannelsessystemet, hvor kvinder klarer sig bedre end mænd. Festivalen stiller spørgsmål ved, hvad det er der sker, når kvinderne kommer ud på arbejdsmarkedet: Hvad er det for mekanismer, som gør sig gældende? Og hvordan kan kvinder – og mænd – være med til at ændre det skæve mønster?

Det kan du opleve

POW vil lægge scene til debatter og dialog om ligestilling på det kreative arbejdsmarked.

Pilotudgaven vil bestå af en række festivalaktiviteter og events, som eksempelvis filmvisning og debatpaneler i samarbejde med Det Kongelige Danske Kunstakademi og Billedkunstskolerne – som alle har kvindelige kunstnere som fokus. 

Festivalen er en frisk platform, som kan åbne vores øjne for kvinders talenter, kunstneriske virker og produktivitet. Og som kan inspirere og motivere flere kvinder til at være ambitiøse, modige og dedikerede!

Det skal du vide

Billetterne i pilotudgaven vil være gratis. Hold øje med POWs Facebookside, hvor der offentliggøres begivenheder, du kan tilmelde dig. Læs på det enkelte event, hvordan du får billetter. 

Det er forskelligt, hvor POWs events afholdes. Blandt andet på Teater Republique, Kunsthal Charlottenborg, Teatret ved Sorte Hest, Cinematiket og Global. Lokation og tidspunkt kan du også se på den enkelte Facebook-begivenhed.

Festivalen er for alle – kvinder, mænd, professionelle og offentlighed.

Du vil (garanteret) også kunne lide