Meryl Streeps takketale til Golden Globes 2017
© Wenn

Meryl Streeps rørende tale til Golden Globes efterlader publikum i total stilhed

En tale som både består af en hyldest til forskelligheden og en kritik af den nyvalgte præsident Donald Trump, som nu også langer ud efter skuespillerinden

9. januar 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Da den succesfulde skuespillerinde Meryl Streep i slutningen af 2016 modtog sin 30. Golden Globe-nominering, havde hun svært ved at skjule sin begejstring.

Streep modtog i går Golden Globe Cecil B. Demille Award, som er en pris for et fremragende bidrag til en verden af underholdning. I hendes takketale brugte hun ikke tiden på at sige tak, men så sit snit til både at hylde forskelligheden og kritisere den nyvalgte præsident, Donald Trump.

Et knust hjerte

En af de episoder, der virkelig chokerede Streep i 2016, var da Trump hånede en handicappet journalist. Dette knuste Streeps hjerte, og hun sagde i sin tale, at hun ikke kan få episoden ud af sit hoved, fordi det ikke var film – men virkelighed. Og med den historie lykkedes det hende at berøre hele salen, og hun efterlod da også flere af gæsterne med tårer i øjnene. 

Længe leve forskellighed

Derudover hylder hun også Hollywood på grund af dens brede forskellighed. For her er diversiteten nemlig på sit højeste, og mens der blev filmet rundt i salen under Streeps tale, listede hun den ene stærke stjerne op efter den anden. Fælles for dem var, at de allesammen havde vidt forskellige baggrunde og hjemstavne. Og det var også tydeligt, at både kvinder og mænd berørt af Streeps hyldest til dem, og mens nogle af dem smilte, fældede andre en tåre.

Takketalen fra stjernen over dem alle

Se videoen af Streeps mindeværdige takketale, og oplev publikums begejstring, der ikke er til at tage fejl af herunder:

Trump svarer tilbage

På Twitter har Trump svaret Streep tilbage på den kritik, han fik af hende i takketalen. Han skriver, at Streep angreb ham til Golden Globes, selvom hun ikke kender ham, og at hun er en af de mest overvurderede skuespillerinder i Hollywood. Han afslutter sin tweet med at skrive: "Hun er en ...", og efterlader os i uvished om, hvad han egentlig mener, hun er ... Derudover skriver han i en anden tweet, at Streep er en "Hillary-elsker", som tabte stort. 

Trump svarer også tilbage på Streeps fortælling om, at hendes hjerte blev knust, da han hånede den handicappede journalist. Til dette skriver han, at han for hundrede syttende gang ikke gjorde grin med journalisten og aldrig ville gøre sådan.

Se hans modreaktion herunder:

Du vil (garanteret) også kunne lide