Modne kvinder drikker kaffe i storbyen
© Getty images

Listen til dig: Aktuelle (og fede!) 40+ kulturoplevelser

Sug eksempelvis efterårsluften ned i maven, mens du plukker havtorn. Eller nyd en (u)hyggelig helligdag, og gense Lassefars kærlighed til sin søn...

7. september 2018 af Louise Thorsted

Fra bog til teater

Fra 25. oktober til 9. december.

Husker du også Bille Augusts rørende storfilm om Lassefar og Pelle, eller har du måske ligefrem læst originalen, Pelle Erobreren, skrevet af Martin Andersen Nexø? Nu kan du opleve klassikeren som teater på Øster Gasværk Teater i København med blandt andre Thomas Bo Larsen, Bjarne Henriksen, Kaya Brüel og Birgitte Raaberg på den runde scene, som i sig selv er en kæmpe oplevelse. 

Osterbroteater.dk


Saml forråd

Hele efteråret.

Efter en virkeligt tør sommer kan man frydes over, hvordan naturen alligevel reagerer meget taknemmeligt og grønt på selv en smule regn. Og inden det hele går i vinterdvale, så tag da endelig på tur og saml forråd. Naturstyrelsen har gode guides til, hvad du kan finde, hvornår og hvor. For eksempel hvad med slåen til din snaps eller havtorn til dine smoothies?

Naturstyrelsen.dk

Ær dine døde

Fra 31. oktober til 2. november.

Allehelgensaften, Halloween, De dødes dag – kær helligdag, mange navne. Men de vigtigste navne i de dage er dine savnede afdøde, som dagene nærmest er opfundet til at ære. Er du til hyggelig uhygge oveni, så besøg Selsø Slot på Hornherred-halvøen i Roskilde Fjord, som har særlige aftenrundvisninger på Allehelgensaften. Eller De dødes dag-festivalen Husk mig!, som foregår forskellige steder på Nørrebro i København 2. november. Suzanne Brøgger vil blandt andet fortælle fantastiske historier om døden.

Selsoe.dk

Assistens.dk


Vandtæt arkitektur

Hele året.

Er du interesseret i ny dansk arkitektur, så skal kunstneren Olafur Eliassons første bygningsværk, Fjordenhus i Vejle, på din liste. Ude som inde smelter kunst og arkitektur – og fjorden – sammen. Bygningen er hovedsæde for en virksomhed, som heldigvis er så stolt af sine nye omgivelser, at den arrangerer gruppeomvisninger i samarbejde med Vejlemuseerne.

Olafureliasson.net

Film skal da kunne mærkes!

Hele året.

Jeg har ventet på det her, siden jeg prøvede det i Legoland for nogle år siden: En biograftur for alle sanser! Teknologien, hvor du ud over billede og lyd også kan blive udsat for vind, tåge, sæbebobler og kildren på ryggen. For bare at nævne nogle af de 18 effekter, som du indtil videre kan opleve til udvalgte film i Nordisk Films biografer i Aarhus og Lyngby. Kig efter 4DX, når du booker billetter. Så ved du, det er en af de udvalgte film.

Nfbio.dk


Tør du?

Fra 13. september til 24. oktober.

Husker du den Oscar-vindende filmatisering af Stephen Kings boggyser Misery med onde Kathy Bates, der er villig til at gribe til vold for at få sin favorit-forfatter til at fortsætte i pladderromantik- genren? Og tør du se den som teaterstykke? Så sker det på teatret Republiques Revolver-scene på Østerbro i København. Lise Baastrup spiller sygeplejersken med den uhyggelige hang til lægeromaner.

Osterbroteater.dk

Gå ind i kunsten

Til 26. maj 2019.

Installationskunst kan være lidt af en joker eller Kejserens nye klæder, om du vil. Men værket The Serpent’s Energy Gave Birth to Humanity af brasilianske Ernesto Neto, som udstilles på Kunsten i Aalborg, rammer lige ned i min barnlige kærlighed til farmors hæklede tæpper og hulebyggeri. Du inviteres til at gå på eventyr i et stort, blødt, hæklet kunstværk, som også dufter og udsender lyde. Hvem sagde velkommen tilbage til livmoderen?

Kunsten.dk

Stik til søs – på landjorden

Hele året.

Er du til kurateret shopping, caféoplevelser, kultur og arkitektur? Så sæt kursen mod Helsingør, nærmere bestemt M/S Museet for Søfart, som har det hele under samme tag. Under jorden. For museet, der er tegnet af tegnestuen BIG, ligger i en gammel skibsdok. Shoppen byder på maritime striber i alle afskygninger, cafeen serverer afternoon tea, og udstillingerne er præcis så magiske, som en skibsrejse er det!

Mfs.dk


Gå på opdagelse i kunsten

Til november 2018.

Kan du lide kunst, du kan gå på opdagelse i, vil du elske Kirstine Roepstorff, som især gør det i collager. I alle størrelser og af så forskellige materialer som tekstil, planter og beton. Hun repræsenterede sidste år Danmark ved den meget anerkendte Venedig-biennale. Og lige nu kan du se hendes soloudstilling Edicius og Lilith på Trapholt i Kolding.

Trapholt.dk

Kæmpe-oplevelse!

Hele året.

Kunster og designer Thomas Dambo kan få alt ud af intet. For eksempel har han, ud af lutter affaldstræ, skabt De seks glemte kæmper, som er spredt ud over Vestegnen på Sjælland. En i Hvidovre, Rødovre, Albertslund, Vallensbæk, Ishøj og Høje Taastrup. Hvor helt præcis skal du bruge vejledningen fra kunstnerens hjemmeside og en bil for at finde ud af og frem til. Kigger du godt efter, kan du også finde et par kæmper på afveje ved Aarhus. Det er ren magi og en skøn voksen skattejagt at tage på.

Thomasdambo.dk   


Månedens digitale!

Trænger du til en ny hemmelig overspringshandling? Så klik ind på Postsecret.com! En hjemmeside fyldt med fine anonyme postkort med folks hemmeligheder skrevet på. Om alt fra bussemænd og sæbebobler til angstanfald og bortadopterede børn. Hjemmesiden opdateres hver søndag. Og minder os om, at vi aldrig er alene.

Seneste

Måske er du interesseret i...