The piano guys
© Sony Music Entertainment

Kender du ikke The Piano Guys? Så lad os introducere jer!

De forvandler din yndlings(pop)numre til instrumentale mesterværker.

28. december 2017 af Anne-Mette Søndergaard

Har du nogensinde hørt om The Piano Guys? Det havde vi heller ikke, før vi faldt over dem på Youtube ved en ren og skær tilfældighed, men vi er blevet absolut vilde med dem!

Det hele begyndte...

... da en klaversælger ved navn Paul fra Utah ønskede at markedsføre sin butik på en mere utraditionel måde (hans butik hed faktisk The Piano Guys). Han begyndte så at studere markedsføring, fordi han tænkte, at han skulle lave musikvideoer med de instrumenter, der var i hans butik – han var endda så ambitiøs, at hans mål var at lave den bedste youtube-kanal i verden.

Paul kom så i kontakt med Jon, som er en anerkendt solopianist, da Jon spurgte Paul, om han ikke måtte øve sig i hans butik, og Paul spurgte Jon, om han ikke ville være med i hans video-plan – et total win win-samarbejde.

Så kom den tredje Piano Guy, Steven, på banen, da han allerede som 15-årig havde spillet sammen med Jon til flere koncerter. Steven er multi-instrumentalist og har opfundet en ny måde at spille cello og komponere musik på – wow!

Den sidste Piano Guy dukkede op ved et rent tilfælde. Al dukkede nemlig op på Stevens dørtrin, da Steven var ved at flytte – de var nemlig blevet naboer. De lærte hinanden at kende og begyndte derefter komponere sammen og det var et match made in heaven.

Og det endte med...

... at de alle fandt sammen og blev til The Piano Guys, og nu tager de kendte popnumre fra blandt andet Adele og One Republic samt klassisk musik fra Beethoven og Mozart og omdanner det til en symbiose af smuk musik, som får hårene til at rejse sig og og sender gys gennem kroppen (på den gode måde). 

Deres mål er at være en positiv og opløftende inspiration til de mennesker, der lytter til deres musik. Nogle af deres musikvideoer er blevet set mere end 82 millioner gange, så de har da helt sikkert fat i noget af det rigtige!

Du kan høre et af deres mest sete numre lige herunder! Enjoy.

Du vil (garanteret) også kunne lide