Kvinder læser bog
© iStock

Hvis du kun skal læse én bog i her november, så skal det være denne ‘coming of age’-roman

Månedens bog bringer dig tilbage til 80'erne, hvor du gennem hovedpersonen Rosa vil genopleve teenagelivet med fyre, veninder, kærlighed og kaos.

16. november 2017 af Caroline Rutter

Caroline Rutter er Magasinet Livs boganmelder. Hun er cand.mag. i engelsk litte­ratur, oversætter, korrekturlæser og er altid i gang med tre bøger – mindst! 

Her anmelder hun romanen Blækhat af Sissel-Jo Gazan.

Blækhat - roman af Sissel-Jo Gazan
© Forlagsliv.dk

Kaospilot i eget liv: Det sværeste ved at finde vej er at finde sig selv.

Handling: Rosa vokser op i Aarhus i 80’erne med en svampenørdet hippiemor, som ikke lige har overblik over, hvem der er far til datteren. Til gengæld har hun sørget for en sød bøsse­-papfar til sin datter. Rosa er en passione­ret graffiti­-entusiast, besat af street art-kunstneren Blækhat, og skal desuden jonglere forholdet ikke kun til bedste­veninden og de irriterende typer, der vil have en bid af hende, men også til nogle søde fyre, hvoraf en er bz’er, og en vist er nynazist, men også en ret fin fyr at snakke med. 

Magasinet Liv mener: En rigtig ‘coming of age’­-roman, hvor hovedpersonen vokser, oplever og bliver til den voksne kvinde, hun skal være, gennem samler­manier, venindekonflikter og vrede politiske diskussioner. Den kaotiske teenagetid er fint beskrevet med de myria­der af tanker og følelser, der invaderer unge mennesker, og alle de erfaringer, der skal gøres i kærlighed, grænse­sætning og opdagelsen af, hvem de mennesker, der virkelig betyder noget for os, er. Gennem Rosa oplever vi den essentielle del af alle menneskers liv, som alligevel altid vil være unik for netop dig. 

Til dig, der... gerne vil mindes. 

Magasinet Liv giver bogen fem ud af seks stjerner.

Blækhat hos saxo.dk, 512 sider, 240 kroner. Kan købes her. 

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 81. 

Du vil (garanteret) også kunne lide