Kvinde læser bog i haven tidlig efterår. Bogen
© iStock | Saxo.dk

Hvis du kun skal læse én bog denne måned, skal det være den her

Vores anmelder jubler over månedens spændingsroman, som er fyldt med underholdning og overraskelser. Utroskab udvikler sig til krig, men hvor langt vil ægteparret gå for at få, hvad de hver især ønsker?

22. august 2017 af Caroline Rutter

Caroline Rutter er Magasinet Livs boganmelder. Cand.mag. i engelsk litte­ratur, oversætter, korrekturlæser og altid i gang med tre bøger – mindst!

Her anmelder hun Anna Ekbergs Kærlighed for voksne, der måske er årets bedste bog.

Bogen om Kærlighed for voksne
© Saxo.dk

Handling: Christian boller ved siden af. Sønnens sygdom har slidt, og forholdet til hustruen, Leonora, er, som sådan et kan være efter mange års samliv. Da elskerinden vil have ham til at vælge, hælder han mod hende og deres intense erotiske forhold. Men så finder Leonora ud af, hvad der foregår. Hun presser Christian til at gøre det forbi. Men Christian ser kun en udvej. Leonora må dø.

Magasinet Liv mener: En møgunderholdende spændingsroman, som i den grad tigger om at blive filmatiseret (jeg kigger på dig, Sidse Babett!). En gammel strømer fortæller historien til sin datter, fulgt op af skiftevis Christians og Leonoras forklaringer. Den utro ægtemand, der er i sine følelsers vold. Og den forsmåede hustru, som har ofret sin karriere for at være hos deres syge søn, og som går i rasende spåner, da sandheden går op for hende. Og så rejsen til fortiden, afpresningen og de mange overraskelser. Din anmelder var så fornøjet og kommenterede flere gange handlingen højt og kom til at afsløre plottet over for søde mennesker, der ellers havde fået lyst til at læse med. 

Til dig, der... også vil læse årets måske bedste spændingsroman!

Magasinet Liv giver bogen fem ud af seks stjerner.

Kærlighed for voksne hos Saxo, 381 sider, 300 kr. Kan købes her

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 78.

Du vil (garanteret) også kunne lide