Kvinde med briller der læser
© iStock

Hvis du kun skal læse én bog denne måned

Der er uhygge, underfundigheder og en virkeligt sej heltinde på programmet. Familieskeletterne vælter ud af skabet i månedens bog.

28. september 2017 af Caroline Rutter

Caroline Rutter er Magasinet Livs boganmelder. Cand. mag. i engelsk litte­ratur, oversætter, korrekturlæser og altid i gang med tre bøger – mindst! 

Her anmelder hun romanen Hvor der er fugle af Marn Uthaug.

Hvor der er fugle
© Lindhardt og Ringhof

Handling: Langt oppe i Norge ligger den lillebitte by Uthaug, hvor indbyggerne har drømme, store følelser, hjertekvaler og fremtidshåb. Johan er byens nye fyrpasser. Han har fornuft­giftet sig med præstedatteren i stedet for med sin store kærlighed, og det gennemsyrer hele familien. Ungerne lider under forældrenes fornufts­samliv og den isolerede tilværelse på fyret. Indtil den dag den danske barnepige Gudrun bringer et friskt pust ind i deres liv og åbner døren til omverdenen for dem alle.

Magasinet Liv mener: Velskrevet og nuanceret fortælling om mennesker med usædvanlige liv i snævre 1930’er­-rammer uden plads til krumspring og passion. Det vil blæse saltvandskoldt ud af bogen på dig, mens du spændt vender siderne for at se, hvordan det går Johan, hans kone, Marie, og deres datter Darling, der nægter at acceptere samfun­dets fastfrosne kvindesyn. Fremragende skildring og reminder om, at familie­skeletter er noget, der skabes af fejl, misforståelser og beslut­ninger taget i enten al for stor fornuft eller i en rus.

Til dig, der... elsker familie­fortællinger. 

Magasinet Liv giver bogen fem ud af seks stjerner. 

Hvor der er fugle kan købes hos Lindhardtogringhof.dk, 308 sider, 249,95 kroner. 

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 79.

Du vil (garanteret) også kunne lide