Med et år, hvor vi har måtte nedsætte vores fysiske kontakt til familie og venner, har videoopkaldet været det tætteste på et digitalt kram, vi har kunne komme. Det kan dog nogle gange være en ufrivillig sjov affære.
Er du kommet til at filme direkte op i din næse eller undret dig over, hvorfor personen i den anden ende har haft et filter på, der lignede noget fra Dirty Dancing, så er du ikke den eneste. Derfor har vi samlet nogle råd her, der gør dig til mester i videoopkald.
Minimér modlys i baggrunden
Hele pointen med et videoopkald er, at man se hinanden. Derfor er det ærgerligt, hvis der er over- eller underbelyst, så du hverken kan se ansigtsudtryk eller reaktioner.
Sørg derfor for at undgå modlys i baggrunden som vinduer, lamper eller andre direkte lyskilder bagfra. Hav istedet lyskilderne foran dig, så de lyser billedet - og derfor dit ansigt - op, så den du snakker med kan se dig helt tydeligt.
Sæt kameraet højere, end du tror
Det kan nok være sjovt, men sjældent særlig kønt at have en samtale med et par næsebor, når svigermor eller far filmer, uden at løfte telefonen op. Undgå den samme fejl, og sæt din telefon fra dig under videoopkaldet i din øjenhøjde, så den filmer ligepå. Det gør det rarere at kigge på for personen, du snakker med og du tager dig ud fra din bedste vinkel.
Med Samsungs Galaxy Z Flip 5G får du en revolutionerende og kompakt fliptelefon, der fungerer som et stativ i sig selv under videoopkald, så du nemt kan stille den fra dig. Folder du den, sættes kontrolelementerne på den nederste halvdel af skærmen og gør den øverste halvdel til visningsområde, så du kan multitaske. Og med appen Google Duo kan du tage dine videosamtaler til et nyt niveau, hvor du kan invitere helt op til 32 personer til et opkald – perfekt til familiens helt store julehilsen.

Samsung Galaxy Z Flip 5G er en telefon, der giver dig helt nye mulighed for kreativ udfoldelse. Vælg den i en afdæmpet, grå farve eller en smuk bronze.
Brug høretelefoner
Udover billedet er lyden også vigtig for en god videosamtale, hvis du skal blive hængende mere end to minutter. Og baggrundsstøj som katten, der larmer eller som ventilatoren, der summer, er sjældent rart at høre på i lang tid.
Husk derfor et par gode høretelefoner, så den du snakker med kan høre dig helt tydeligt. Selvom du sidder derhjemme i stilhed og foretager dit videoopkald, bør du også bruge høretelefoner, så lyden bliver godt isoleret omkring det, du siger, og ikke det der sker i baggrunden.
Puds kameralinsen
Det kan lyde banalt, men ikke desto mindre kan det virkelig forbedre din videossamtale, hvis du husker at pudse kameralinsen på din telefon, inden du ringer din veninde op.
Har du ikke pudset den i et godt stykke tid, vil det nemlig kunne resultere i et billede, der ligner et uheldigt outtake fra en 80'er-film, der har fået smurt vaseline på linsen. Det var fedt i Dirt Dancing, men det gør sjældent godt for nogle i dag.