Foto: Wenn.com

House of Cards-stjerne forlanger ligeløn

Læs hvorfor Robin Wright, som spiller ikoniske Claire Underwood i House of Cards, nægtede at få mindre i løn end Kevin Spacey

20. maj 2016 af Rikke Hellerup Madsen

Da den 50-årige skuespillerinde Robin Wright, som spiller ikoniske Claire Underwood i den legendariske Netflix-serie House of Cards, for nyligt holdte et foredrag hos den fremtrædende filantropiske stiftelse Rockefeller Foundation i New York, havde hun ét tema på agendaen:

Ligestilling er også lig med ligeløn. 

På talerstolen fortalte Robin Wright åbent om, hvordan hun måtte kæmpe for ligeløn med kollegaen Kevin Spacey, der spiller den mandelige hovedrolle i den populære Netflix-serie: 

“Når kvinder i gennemsnit tjener 80 % af, hvad deres mandlige modstykker gør – er det ikke noget vi skal acceptere. 80 % er også social ulighed! Og vi skylder os selv at gøre opmærksom på det. Det gjorde jeg selv, da jeg forlangte at blive betalt nøjagtigt det samme som Kevin," forklarede hun på talerstolen, og fortsatte: 

"Der indspilles meget få film eller tv-serier, hvor de portrætterede kønsroller skal fremstå som ligeværdige – men det skal de i House of Cards. Spacey er patriark og Claire Underwood er tilsvarende matriark. I en rum tid var Claire Underwood-karakteren endda mere populær end Franks [Kevin Spacey’s rolle i serien]."

Psst ... Er du også vild med Robin Wrights lækre frisure? Det er du bestemt ikke ene om! 

"Jeg var meget klar i mæglet overfor produceren, og sagde noget i retningen af: ‘I har bare at betale mig, det samme som ham – ellers har jeg tænkt mig at gå i offentligheden med det’. Og det gjorde de så.”, lød det desuden fra Robin Wright. 

Kevin Spacey har siden været fremme og sige, at han er beæret over at være en del af et show, der understøtter ligeløn.

Respekt herfra, seje Robin Wright!

 

Kilde: BuzzFeed News

Du vil (garanteret) også kunne lide