Bedste brunch i Odense | Brunch på Café Kræz i Odense
© Instragram @cafekraezodense

Her får du den bedste brunch i Odense

Odense byder på alt fra brunch i en biograf til eventyrlig morgenmad ved H.C. Andersens Hus.

16. september 2021 af Katrine Ellen Allentoft Haslund og Louise Thorsted
Sig morgenmad til din brunch på Café Unika
På Café Unika i Odense serverer de morgenmad hele dagen© Café Unika Odensen

1. Café Unika

Uanset om du er A- eller B-menneske, så kan du altid få morgenmad på Café Unika, der serverer morgenmad, kald det brunch, om du vil, hele dagen. Ja tak, siger vi, og spiser med både øjne og mund, for sjældent har en morgenkomplet været så smuk. Alt efter størrelsen på din sult kan du hoppe ombord i brunchfortolkningerne morgenkomplet, unika kombi eller en unika tallerken. Det er tre rejselystne søstre bag der driver Café Unika, hvor de drysser din brunch med blomster og fylder den med sommersmage. 

Hvornår: Hverdage 8.30-16.30, weekender 9-16
Hvor: Albanigade 17, 5000 Odense C, Cafeunika.dk

2. Gastroteket 

Dette er oprindeligt en deli med franske delikatesser, der nu også er blevet en café. Måske fordi udgangspunktet var en delikatesseforretning, er kvaliteten helt i top på alle dagens måltider. Om lørdagen kan du nyde en helt igennem udsøgt brunch, bestående af blandt andet tørsaltet bacon, røget laks og yoghurt med hjemmelavet mysli.  

Hvornår: Lørdag klokken 10 til 14.
Hvor: Nørregade 39, 5000 Odense C, Gastroteket.dk

3. Eydes Gastro Pub 

Kan du ikke vælge mellem frokost og brunch? Hos Eydes får du en kombineret brunch- og frokostbuffet, hvor du både kan vælge mellem klassiske brunchretter og et udvalg af de bedste retter fra stedets frokostbuffet.

Hvornår: Alle ugens dage fra klokken 9 til 14.30.
Hvor: Kongensgade 31a, 5000 Odense C, Eydes.dk

4. Under Lindetræet 

Du kan give din weekendmorgen et strejf af eventyr ved at spise din morgenmad på Under Lindetræet.

Om sig selv skriver stedet: “Eventyrlige smagsoplevelser i stemningsfulde omgivelser”. En meget passende beskrivelse for denne restaurant, der ligger lige over for H.C. Andersens Hus. 

Hvornår: Hver lørdag og søndag klokken 10 til 14.
Hvor: Ramsherred 2, 5000, Odense C, Underlindetraet.dk

5. Olivia Brasserie 

Her kan du hver søndag nyde en brunchbuffet med et twist. På menukortet finder du nemlig både retter, du kender fra den klassiske brunchbuffet, men du kan også få toast, pommes frites og pastasalat. Der er altså lidt for enhver smag.

Den store bruch udrulles i weekenderne, men selv på hverdage kan du sagtens få brunch i Odense, der serverer de nemlig tre forskellige af slagsen.

Hvornår: Søndag klokken 10 til 14.
Hvor: Vintapperstræde 37, 5000 Odense C, Olivia-brasserie.dk

6. Restaurant Knudsens Gaard

Da det både er hotel og restaurant, er den almindelige morgenmad og brunch overvejende forbeholdt hotellets gæster. Det er dog muligt at bestille brunch til både større og mindre selskaber ­– eksempelvis hvis du gerne vil invitere familie og venner til fødselsdagsbrunch. Prisen ligger i den dyre ende, men maden er også alle pengene værd.

Det er en restaurant, hvor de lokale råvarer i fokus, og blandt andet krydderurterne er hentet omme fra baghaven. Og det kan smages!

Hvornår: Hverdage samt lørdage klokken 7-10 og søndag klokken 8-11.
Hvor: Hunderupgade 2, 5230 Odense, Knudsensgaard.dk

7. Café Biografen

Hvis du skal ind at se en film om eftermiddagen, så kan du faktisk starte din dag med brunch i biografen. Café Biografen er nemlig en virkelig hyggelig biograf, hvor du også kan få dig et lækkert måltid.

I hverdagen kan du få deres Monroe Brunch, som er en brunchplatte med en masse lækre sager, blandt andet bagt æg, yoghurt med kompot og lune pandekager. I weekenden kan du sætte tænderne i et udvalg af delikatesser fra deres brunchbuffet.

Hvornår: Mandag til fredag klokken 10 til 12. Lørdag og søndag klokken 10 til 14
Hvor: Amfipladsen 13, 5000 Odense C, Cafebio.dk

8. Café Chino

Caféens koncept er: ”Få det, som du vil have det”. Her sammensætter du din brunch ud fra dine favoritter på menukortet. Det kan dog være svært at vælge, for menukortet byder på et utal af lækkerier, du kan sætte dit kryds ved, når du vælger fra fem retter - med mulighed for tilkøb.

Hvornår: Alle dage indtil klokken 14.30.
Hvor: Brandts Passage 6-8, 5000 Odense C, Cafechino.dk

9. Café Victoria 

Caféen sælger sig selv på at give gæsterne en international madoplevelse, hvor alle kan være med. Det ses også på brunchplatten, der er et udvalg af verdenens delikatesser: engelske Cumberland-pølser, spansk chorizo og franske croissanter, men også laks med dilddressing, røræg og fiskefilet. 

Hvornår: Alle dage fra klokken 10 til 14.

Hvor: Rosengårdscenteret, Ørbækvej 75, 5220 Odense SØ, Cafe-victoriaodense.dk

10. Café Cuckoo’s Nest

Dette er endnu et sted til dig, der gerne selv vil sammensætte din brunchtallerken. Du får leveret en seddel, hvor du kan vælge netop de retter, du gerne vil have på din tallerken. Det er dog også muligt at nyde en klassisk brunchbuffet i weekenden.

Hvornår: Alle dage fra 10-13..
Hvor: Vestergade 37, 5000 Odense C, Cuckoos.dk

Brunch i Odense
Brunch på Café Kræz i Odense er rent kræs© Café Kræz Odense

11. Café Kræz

Der er selvfølgelig brunchen: Den klassiske - med hønsesalat, den varierede - tænk tun og laks og vegetaren med røsti, hummus og avocado. Alle til 140 kroner pr. styk. Og så er der hverdagsbrunchen, som du selv sætter sammen af 3, 5 eller 7 retter fra 79 kroner. Og alle de andre populære caféretter, du får lyst til, når du ser dem på kortet. Hvem er nogensinde blevet træt af caféburgeren? Charcuteribrættet eller en Cæcar salat? Med andre ord, du går ikke sulten fra en brunch eller lunch på Odenses Cafe Kræz.

Hvornår: Mandag til fredag fra klokken 9, og fra 9.30 i weekenden.
Hvor: Gråbrødre Plads 6, 5000 Odense C, Kraez.dk

Du vil (garanteret) også kunne lide