Kvinder læser bog sofa
© iStock

Fire bøger, du skal læse i det nye år

Mangler du inspiration til, hvilken bog du skal kaste dig over i det nye år? Så får du her fire gode bud på bøger, som du skal læse - og vi kan afsløre, at der både er kærlighed, drama, spænding og humor at komme efter

13. januar 2018 af Caroline Rutter

Caroline Rutter er Magasinet Livs boganmelder. Hun er cand. mag. i engelsk litteratur, oversætter, korrekturlæser og er altid i gang med tre bøger – mindst!

Her anbefaler hun 4 bøger, du bør læse i år. 

Lyset vi mistede
© Lindhardt og Ringhof

1. Lyset vi mistede

Af Jill Santopolo, 351 sider, 300 kr. hos Bog-ide.dk.

Handling: Lucy og Gabe mødes, forelsker sig og glider fra hinanden. Men tiltrækningen er intakt, og de mødes igen og igen gennem mange år. Skal det alligevel være dem? 

Magasinet Liv mener: Har du lyst til en rigtig kærlighedsflødeskumskage med kirsebær på toppen, så er den her! Der er hjerte og smerte, smuk elskov og svære beslutninger, når romanen stiller spørgsmålet: Er der én person, der er den perfekte for dig? Bare sæt skeen i, og gå i gang! Men husk køkkenrullen til øjnene. 

Til dig, der … trænger til en tåreperser.

Magasinet Liv giver bogen 4 ud af 6 stjerner.

Fordele og ulemper ved at huske
© Politikens Forlag

2. Fordele og ulemper ved at huske

Af Val Emmich, 328 sider, 250 kr. hos Saxo.com.

Handling: Joan er 10 år og synes, det er ret hårdt at kunne huske alt. En bivirkning af, at hun slog hovedet som lille. Gavin er en voksen mand, som lige har mistet sin elskede. Sammen skal de to finde ud af, hvordan de håndterer det, som livet har smidt efter dem. 

Magasinet Liv mener: Det er skønt at læse en bog, der afviger med et skævt plot og andre typer hovedpersoner end i de fleste andre bøger. Joan hjælper sorgramte Gavin med at huske hans mand ned i mindste vidunderlige detalje, indtil det viser sig, at der måske er ting, Gavin ikke skulle have vidst. Anderledes og uforudsigelig. 

 Til dig, der … elsker historier om umage makkerpar.

Magasinet Liv giver bogen 4 ud af 6 stjerner.

Den gode datter
© Harper Collins Nordic

3. Den gode datter

Af Karin Slaughter, 500 sider, 300 kr. hos Saxo.com

Handling: Charlie og hendes søster lever med et altødelæggende traume. Charlie tvinges først til at gøre op med fortidens spøgelser, da hun som voksen – nu advokat – vender tilbage til sin barndoms by og skal forsvare skolepigen, der er anklaget for et skoleskyderi i lillebyen. 

Magasinet Liv mener: En blodig omgang med mange grusomme detaljer, men du gætter, gyser og vender alligevel siderne i spændt forventning. Under vejs udfolder der sig fine søsterdynamikker, far-problematikker og historien om, hvordan det er at være døtre af advokaten for de værste udskud. 

Til dig, der … dyrker uhygge i små samfund.

Magasinet Liv giver bogen 4 ud af 6 stjerner.

Du forstår ikke din egen mor!
© Politikens Forlag

4. Du forstår ikke din egen mor!

Af Lisbeth Wulff, 208 sider, 250 kr. hos Bog-ide.dk.

Handling: Har du set Bodil Jørgensen i tv-satire-serien Rytteriet? Verdens mest grænseoverskridende mor, som bliver ved at ringe til datteren Trine, der lytter tålmodigt, men også bliver mere og mere træt. Det her er alle telefonsamtalerne samlet på skrift. 

Magasinet Liv mener: Tåkrummende, morsomt og seriøst tragisk. Knalddygtige Lisbeth Wulff har skrevet en stribe tekster om den mor, du er glad for, du aldrig har haft – eller vil være! En mor, som deler detaljer om ægteskabelige sidespring og installerer alkoholiserede mandlige bekendte i datterens lejlighed. Stakkels Trine. Men hvor er det morsomt! 

Til dig, der … er mor. Eller bare har en.

Magasinet Liv giver bogen 5 ud af 6 stjerner.


Denne artikel er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 83. 

Du vil (garanteret) også kunne lide