Feud: Bette and Joan
© Youtube

Susan Sarandon bringer Bette Davis til live i ny serie, som er produceret af kvinder

Serien er historien om den legendariske rivalisering mellem to kvinder, som både kæmpede med sig selv og med omverdenen

24. februar 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Året er 1962. Skuepillerinderne Joan Crawford og Bette Davis skal indspille den Oscar-vindende film What Ever Happened to Baby Jane?, men de to kvinder kommer mildest talt ikke særlig godt ud af det med hinanden.  

I den nye miniserie Feud: Bette and Joan spiller 70-årige Susan Sarandon rollen som Bette Davis, mens 67-årige Jessica Lange spiller Joan Crawford. Serien er historien om den legendariske rivalisering mellem de to kvinder, som både kæmpede med sig selv og med omverdenen. 

I løbet af 8 afsnit kommer vi helt tæt på dramaet, som foregik på filmsettet, når kameraerne blev slukket. De to ikoniske kvinder kæmpede for at opretholde deres status og succes, og samtidig forsøgte de at jonglere med udfordringer som alder og sexisme.

Produceret af kvinder

Feud: Bette and Joan handler om to stærke, excentriske, men det er ikke kun seriens historie, der har fokus på kvinder.

Produktionen af serien er nemlig i høj grad også blevet båret af modne kvinder, og det kan ellers være et sjældent syn i Hollywood. Halvdelen af afsnittene er eksempelvis instrueret af forskellige kvinder, mens omkring 15 roller er besat af 40+ kvinder.

Ifølge skaberen af serien, Ryan Murphy, tiltalte det i høj grad også Susan Sarandon, som aldrig rigtig havde oplevet en filmproduktion, der blev styret af kvinder, fortæller Murphy til E News

Serien får premiere på HBO Nordic den 6. marts, men du kan allerede se traileren lige her.

Du vil (garanteret) også kunne lide