© Søren Kirkegaard / 42West

Sofie Gråbøl indspilller Lars Von Trier-film i København

Den karakteristiske filminstruktør vender hjem til Danmark for at lave en ny storfilm, som har både danske og internationale navne på rollelisten

13. februar 2017 af Victoria Carlsson

Det er netop blevet offentliggjort, at den kontroversielle filminstruktør Lars von Trier skal optage en international spillefilm i Danmark med store navne på rollelisten. 

I filmen The house that Jack built vil vi blandt andet møde et kendt dansk ansigt, nemlig Sofie Gråbøl, som vi også kender som den sweater-glade Sarah Lund i Forbrydelsen. Den danske skuespiller har for nylig vundet en Robert for hendes fantastiske præstation i Der kommer en dag, og vi glæder os til at se hende i en Trier-film. 

Filmen har også den amerikanske skuespiller Riley Keough på rollelisten. Hun har tidligere spillet sammen med store stjerner som Orlando Bloom og Matthew McConaughey, og sidste år imponerede hun i Mad Max: Fury Road, som vandt hele 6 Oscar-priser. 

En seriemorders kunstværk

The house that Jack built følger gennem 12 år den yderst intelligente seriemorder Jack, som spilles af Matt Dillon. Jack ser ethvert mord, han foretager sig, som et kunstværk, og han må tage flere og flere chancer, da politiet begynder at lede efter ham. 

Der er altså skruet op for spændingsniveauet, og vi glæder os til at se, hvad der sker i mødet mellem Matt Dillon (Jack) og de to kvindelige skuespillere Sofie Gråbøl og Riley Keough. 

Velkommen hjem, Trier

Det er første gang siden Dancer in the Dark fra 2000, at Lars von Trier laver en spillefilm i Danmark, og det er især til stor glæde hos Copenhagen Film Fund, der har skudt 8 millioner kroner i projektet. 

”Vi i Copenhagen Film Fund er utroligt stolte over, at Lars von Trier skal optage i Danmark efter mange år i udlandet. Og så er det jo endnu mere fantastisk, at han kan tiltrække så store skuespillere fra hele verden, som ser det som udviklende og et privilegium at arbejde med ham,” siger direktør i Copenhagen Film Fund, Thomas Gammeltoft. 

Optagelserne til filmen starter i København i maj. Det er endnu uvist, hvornår den har premiere. 

Du vil (garanteret) også kunne lide