Netflix App på Apple Tv
© iStock

Sådan streamer du på dit tv

Vil du gerne vide, hvordan du får adgang til alle de gode film og serier og programmer, der gemmer sig på internettet? Vi guider dig …

23. oktober 2015 af Jane Hansen

Ved du godt, at der faktisk ligger en kæmpe bunke af gode film, serier og programmer på nettet, som du kan se – når og hvor du vil? Det er streamingtjenester som blandt andet Netflix, HBO Nordic, Viasat og DR, der på helt lovlig vis udbyder alt fra dokumentarer, komedier og tv-serier.

Tag med, når vi guider dig igennem streaming-junglen.

Hvad er streaming?
Når du streamer, ser du en selvvalgt film, tv-serie eller dokumentar via internettet. Det kræver derfor, at du har adgang til internettet. Du downloader ikke den film eller serie, du vil se, og derfor bliver det ikke gemt på din computer.

Hvordan streamer jeg?
Størstedelen af alle nye fladskærme er smart-tv og kan gå på nettet. Det betyder, at du direkte på dit fjernsyn kan hente en app, hvorfra du streamer den film, serie eller det program, du vil se. Med smart-tv slipper du altså for at koble din smartphone, tablet eller computer til dit tv.

Hvis du ikke har et smart-tv, betyder det ikke, at du er udelukket fra at kunne streame. Et HDMI-kabel fra din computer, tablet eller smartphone til dit fjernsyn eller fladskærm er din redning.

Hvad koster det at streame?
Nogle streamingtjenester er gratis at benytte, men de fleste tjenester, der tilbyder streamning, koster et beløb, som du betaler på månedsbasis.

Hvordan kommer jeg i gang med at streame?
Mange streamingtjenester har typisk en gratis introduktionsperiode på et par uger eller en måned, hvor du kan prøve tjenesten af. Hvis det er noget for dig, opretter du et abonnement på streamingudbyderens hjemmeside, og du kan kort tid efter streame løs. Hav dit VISA eller MasterCard ved hånden, når du bestiller, da flere af tjenesterne koster et fast beløb hver måned. Du vil derefter have adgang til de mange film, serier og programmer – enten på din computer eller smart-tv.

Du vil (garanteret) også kunne lide