Ninna dansk film
Ninna og sønnen Dennis i komediefilmen Ninna. © Milk & Honey | United International Pictures

Ny dansk film skildrer på humoristisk vis den krise, som rammer, når ungerne flytter hjemmefra

Den danske komediefilm Ninna, med blandt andet Susanne Juhàsz og Peter Gantzler i hovedrollerne, tager fat på tunge emner, som de fleste forældre kender til

13. november 2019 af Michelle Andersen

Alle mødre (og fædre for den sags skyld) ved, at der kommer en dag, hvor ungerne flyver fra reden. Om vi vil det eller ej, skal guldklumperne ud i verden og stå på egne ben. Men visheden gør det ikke nødvendigvis særligt meget lettere at vinke farvel til tilværelsen som forælder med hjemmeboende børn.

Og netop de frustrationer og den tomhed som kan ramme, når børnene flytter hjemmefra, skildrer Ninna, spillet af Susanne Juhàsz i den nye danske komediefilm af samme navn. 

Alvorlige emner i humoristisk forklædning

Komediefilmen handler om Ninna, som på sin søns 18-års fødselsdag bliver overrasket af meldingen om, at han flytter hjemmefra. Sønnen, Dennis, har fået egen lejlighed og kæreste, og Ninnas verden ramler sammen på et splitsekund. 

I Ninnas optik er hele flytte hjemmefra-situationen blot en skør idé i et forvirret teenagehoved – for selvfølgelig skal Dennis bo hos sin mor. Men sådan går det altså ikke, og Ninna kaster sig på pinlig og humoristisk vis ud i at få sin søn tilbage. 

Selvom det måske ikke er jordens undergang, at Dennis er flyttet, føles det sådan for Ninna, som undervejs i filmen må tage sit eget liv op til refleksion og gøre op med fortiden.

Ninna dansk film
Peter Gantzler spiller Ninnas nabo.© Milk & Honey | United International Pictures

Flere store navne på rollelisten

Udover den tidligere Bodil-vinder Susanne Juhàsz, som spiller hovedpersonen, findes blandt andet store danske navne som Peter Gantzler, Kristian Halken og Jesper Asholt på listen over medvirkende. 

Filmen er instrueret af Fabian Wullenweber, som tidligere har stået bag blandt andet Badehotellet. 

Du kan se Ninna i forskellige danske biografer netop nu. Traileren til filmen får du herunder.

Du vil (garanteret) også kunne lide