Det lille hus på prærien (1974)
© Ed Friendly Productions

Husker du disse 5 tv-serier fra din barndom?

Du har med garanti taget dig selv i at sige, at du ikke så fjernsyn, dengang du var barn. Men hvad så med “Det lille hus på prærien” og alle de andre serier, vi så i 70'erne og 80'erne?

28. december 2016 af Louise Thorsted

Du bilder måske fortsat dine børn og dig selv ind, at dengang du var barn og teenager, fandtes der kun fjernsyn i s/h, og programmerne var få. Men hey, glemmer du, så husker vi – for har du ikke også set alle disse tv-serier? Selvom det var længe før, at Netflix og HBO blev vores seriepushere.

Det lille hus på prærien (1974)

Kjoler i lag – ingen tvivl om hvem, der var de gode (Laura og hele familien Ingalls) og onde (Nellie!). Og en evig svaghed for popcorn til familiehygge og rigtige mænd med bløde brune krøller. Selv titelsangen har sat sig fast... arghhh.

Det lille hus på prærien
© Ed Friendly Productions

Blomsterbørns børn (1982)

Højt hår, skulderpuder og firser-børns oprør mod deres hippieforældre gik rent ind. Det var før, at vi helt forstod præcis, hvor konservativ og stræberagtig Michael J. Fox's figur Alex P. Keaton var. Og før han sprang op på en flyvende skateboard i Tilbage til fremtiden.

Blomsterbørns børn (1982)
© The Black-Marlens Company

Fame (1982)

Leroy, Julie, Bruno, Coco, Holly og Danny var alle de klassekammerater, vi drømte om at have – på den der Fame-skole, hvor alle havde talent for et eller andet og betalte kontant med blod, sved og tårer. Det var også der vi fandt inspiration til, hvad vi skulle have på til jazzballet – eller Fame-dans: Benvarmere, shorts uden på gamacherne og grå sweatshirts. Fame – I'm gonna live forever! 

Fame (1982)
© MGM Television

The Cosby show (1984)

Set fra det her 40+ liv kan vi godt undre os over, at der altid var nogen hjemme i familien Huxtable – og at deres overskud var så stort. To karrierer og fem børn! Med Denise som den tjekkede, cool storesøster, vi enten gerne ville have eller være, spillet af Lisa Bonet, som senere scorede Lenny Kravitz. Wauw. Bill Cosby er sidenhen blevet anklaget for over 50 seksuelle overgreb, vi anklager ham også for dermed at tilsmudse et af vores gode ungdomsminder.

The Cosby show fra 1984
© Carsey-Werner Productions

Mine glade 60'ere (1988)

Sjov at vi allerede som teenagere i firserne kunne være nostalgiske og så endda i forhold til et årti, vi slet ikke har levet i. Men hey soundtracket var fantastisk (Joe Cockers With a little help from my friends), vores forældre gad se med, og de spirende forelskelser som Kevin Arnold og hans venner oplevede, mindede om noget, vi selv stod midt i.  

Mine glade 60'ere (1988)
© ABC

Du vil (garanteret) også kunne lide