Foto fra filmen Dirty Dancing
Godt at Johnny fik hevet Baby ud af det hjørne og op i en flyver.© Scanpix

Her er de 10 film, vi har set flest gange

En særlig genre dominerer blandt de film, vi har set mere end 10 gange. Og så hjælper et godt soundtrack, og vi er glade for film fra vores ungdom. Er din favorit på listen over mest sete blandt Livs følgere?

24. januar 2022 af Karen Greve

Der er ingen tvivl. Romantisk drama er en genre, der har potentiale, hvis det handler om film, der tåler mange gensyn. Og hvis der så er tale om et romantisk drama, der havde premiere engang i vores pure ungdom, er det endnu bedre. 

Magasinet Livs Instagram spurgte vi jer, hvilke film I har set flest gange, og de otte film, der fik flest stemmer er alle (måske pånær en) i kategorien romantisk drama. De tre øverste på listen har desuden det tilfælles, at musik er en væsentlig del af deres fortælling. Et fedt soundtrack hjælper altid.

Listen rummer flest film fra 1980'erne og 1990'erne, og så enkelte ældre og nogle få lidt nyere. Hugh Grant er repræsenteret med to film på listen og er dermed en slags mandlig topscorer i Magasinet Livs segment. Så underspillet, engelsk charme og let krøllet hår slår altså rå muskelstyrke og smarte oneliners? Eller hvad synes du? Tjek om din favoritfilm er med på listen herunder.

1. Dirty Dancing (1987)

Er det dansen? Musikken? Er det Patrick? Drømmen om et old school hotel, hvor man holder en uendelig lang sommerferie og spiser middag i strutskørt? Det er sikkert en kombination af det hele. I hvert fald er Dirty Dancing en helt ubestridelig favorit som den film, flest af os har set mere end 10 gange. 

2. Pretty Woman (1990)

"Big mistake. Big. Huge."

Der er en rigtig god chance for, at du ved præcis, hvilken scene denne replik fra Julia Roberts stammer fra. Pretty Woman er den næstmest populære film på vores liste, og scenen, hvor hun sætter en snobbet butiksansat på plads på Rodeo Drive, er legendarisk. For har vi ikke allesammen på et tidspunkt stået i en butik og følt, at vi ikke helt var fine nok? I den scene får vi alle sammen oprejsning. 

3. Grease (1978)

Lea, der er Livs chefredaktør, har listens nummer tre som sin personlige favorit, og hun siger blandt andet. “Jeg kunne alle replikkerne. Som i samtlige! I 6. klasse så jeg ligesom en bid af den hver dag, når jeg kom hjem fra skole - så spolede jeg frem og tilbage på videomaskinen, for vi havde jo optaget den fra fjernsynet."

4. Top Gun (1986)

Åh, Maverick! Det er rent gætværk fra vores side. Men vi gætter altså på, at der er en grund og en grund alene til, at Top Gun er den eneste action-film i top 10 på denne liste. Og den grund er Cruise. Tom Cruise. 

Behøver vi sige, at det var meget svært at udvælge en gif til dette punkt? For der er jo både den, hvor de spiller Volley, den med solbrillerne, den med motorcyklen og den med She's got that loving feeling ...

5. Love Actually (2003)

Hvert år til jul ryger Love Actually helt op på streaming-hitlisterne, og det forstår vi godt. Den kan noget med alle de stjerner, og alle de små historier om kærlighed, der ikke alle lykkes. Men Hugh Grants gør! Of course. 

Og mens vi er ved julefilmen, så husk endelig at se Die Hard lige efter Love Actually. Så vil du opleve, at Alan Richman bliver straffet for det, han gjorde mod Emma Thompson!

6. When Harry met Sally (1989)

Når man tænker på, at Meg Ryan var dronningen af romantiske komedier i 90'erne, er det egentlig utroligt, at kun denne film har fundet vej ind på top 10. Men bare rolig. Der er følgere, som husker Sleepless in Seatle, You've got mail og French Kiss. Der er bare ikke lige en scene i dem, som den i When Harry met Sally. 

7. The Holiday (2006)

Hvis man lige vågnede i en andens liv en dag, ikke? Og det var et liv, hvor Jude Law kom forbi. Den tanke køber vi velvilligt ind i, og den film ser vi gerne hvert år til jul. Også fordi det bare er en tradition, og fordi man trods alt ikke kan blive ved med at se Bossen og Bumsen eller The way we were i december. Selv om de også er gode.

8. Notting Hill (1999)

"I'm just a girl. Standing in front of a boy. Asking him to love her."

Vi elsker bare, når berømte og usandsynligt smukke mennesker viser sig at være "just a girl" og så er Notting Hill jo ikke helt uden humor, og samtidig en vidunderlig reklame for London-coolness i den vennekreds, vi allesammen drømmer om at have. Vi vil da også ligge på en bænk og være gravide, mens Hugh Grant læser litteratur ved siden af os, og nogen dyrker en slags yoga i baggrunden. 

9. Ungdomsnostalgi fra 1980'erne

På listen over mest sete film er der en bemærkelsesværdig overvægt af ungdomsfilm fra 1980'erne. Dem giver vi derfor en samlet niendeplads på listen. Og det drejer sig om: The Outsiders (1983), Stand by me (1986), Den blå lagune (1980), Tilbage til fremtiden (1985) og The Breakfast Club (1985) og den danske Tro, håb og kærlighed (1984). Det er ikke sikkert, de allesammen holder til et gensyn i dag? Men for syv sytten hvor var de sindsoprivende fantastiske dengang!

10. Lange episke dramaer

Under sidste punkt på listen over mest sete film har vi også samlet en hel kategori af film, nemlig de store episke dramaer med patos og strygere som underlægning. Du ved: Titanic (1997), Braveheart (1995), Gladiator (2000), Danser med ulve (1990), The Sound of Music (1965), Forest Gump (1994), Legendernes tid (1994) og En verden udenfor (1994). De er alle nævnt af jer, der følger Magasinet Liv, som film, I har set mere end 10 gange. Og det er imponerende, for de fleste af dem er ret lange - i gennemsnit knap tre timer, med Legendernes tid som den korteste på 2 timer og 13 minutter, og Danser med ulve som den længste. Den varer 3 timer og 56 minutter!

Du vil (garanteret) også kunne lide