Kvinde ligger på sofa med fjernbetjening i hånden og ser serier
Brug din sofaaften i godt selskab med en Netflix-serie.© Getty Images

Her er de bedste Netflix-serier, du skal streame lige nu

Tid til en ny serie på Netflix? Så ved Magasinet Livs anmelder præcis, hvad du skal kaste dig over.

5. december 2020 af Sara Ferreira og Louise Thorsted

Streamingtjenesterne spytter serier ud i et tempo, så det kan være svært at følge med. Heldigvis ved vores faste film- og serieanmelder, Sara Ferreira, hvad du skal se, uanset om du er til komedier, dokumentar, krimi eller kærlighed. Er du mere til at streame film end til at bingewatche serier, så er der også en anbefaling til dig! Og de otte anbefalinger får du lige nu og lige her.

1. Netflix' successerie: Kitch og kattedyr er King!

Mand i pailletter med stor tiger
Joe Exotic i Tiger King er næsten lige så vild som sine vilde dyr. © Netflix

Tiger King – Mord, kaos og galskab

Dokumentar-drama på Netflix.

På rollelisten ses Joe Exotic, Carole Baskin. 

Tiger King er skabt af Rebecca Chaiklin.

At folk, der dyrker ’big cats’ er vildere end andre, er måske ikke så overraskende, og persongalleriet i Tiger King er kulørt: Kultledere, småkriminelle, narkobaroner og udstødte i en stor pærevælling. 

Hovedpersonen Joe Exotic, ejeren af en dyrepark i Oklahoma, er narcissist for fuld udblæsning. Når han ikke udgiver corny country musik, sælger g-strengs trusser med sit ansigt på eller stiller op til præsidentvalget, bekæmper han sin ærkefjende, dyrerettighedsforkæmperen Carole Baskin. Han mener, Carole, der selv har en dyrepark, udnytter kattene for egen vindings skyld. Da hun truer med at køre hans park i sænk, bliver Joes trusler voldsommere. Spørgsmålet er, om det er alvor? Hvem der er skurken(e), og hvem der er uskyldige, er svært at vide med sikkerhed, og skal under alle omstændigheder ikke afsløres her!

Magasinet Liv mener … Klicheen om, at virkeligheden overgår fantasien, har sjældent været mere sand. Underholdningsværdien er skyhøj, men man efterlades også med alvorlige overvejelser om menneskers kyniske udnyttelse af dyr.

Til dig, der … har brug for at se noget, der er så vildt, at det for en stund kan overdøve vores nye virkelighed.

Magasinet Liv giver Tiger King 5 ud af 6 stjerner.

2. Dragende dansk Dracula 

Vampyr sutter blod af sine fingre,
Claes Bang formår at gøre Dracula nærmest menneskelig og ret så tiltrækkende.© Netflix

Dracula

Horror på Netflix.

På rollelisten ses Claes Bang, John Heffernan, Dolly Wells.

Dracula er skabt af Steven Moffat, Mark Gatiss.

Vampyrer er ikke sådan at slå ihjel, og slet ikke når det kommer til tv-serier. Her får Stokers Dracula endnu en tur i manegen, selvfølgelig med nye twists and turns – og med danske Claes Bang i den absolutte hovedrolle. 

Første afsnit starter, som det bør, på slottet i Transsylvanien, hvor den intetanende advokat Jonathan Harker ankommer for at ordne nogle forretninger. For derefter, stille og roligt, at blive suget ind i Draculas horrorunivers. 

Da han senere dukker op hos nonnen Søster Agatha, afpillet og syg, kæmper han for huske hvad der skete. Søster Agatha fornemmer hurtigt at ægte ondskab er på spil, og det bliver hendes mission at bekæmpe mørkets fyrste. Den kamp bliver seriens omdrejningspunkt, men undervejs vokser der også fascination og respekt frem mellem Dracula og Søster Agatha. De giver hinanden kamp til stregen, men selv når blodet flyder, er der plads til humor og stimulerende samtaler.

Magasinet Liv mener ... Claes Bang er super ond og super charmerende. Søster Agatha har indtaget førstepladsen over yndlingsnonner.

Til dig der … aldrig bliver træt af blodsugende monstre og de myter og eventyr, der følger med.

Magasinet Liv giver Dracula 4 ud af 6 stjerner.

3. Sygeplejersken fra helvede – og Netflix

Sygeplejerske i grønt og to halve karakterer.
Karakteren Mildred Ratched er lånt fra klassikeren Gøgereden. © Netflix

Ratched

Psykologisk thriller på Netflix.

På rollelisten ses Sarah Paulson, Jon Jon Briones, Cynthia Nixon, Judy Davis, Sharon Stone.

Ratched er skabt af Evan Romansky, Ryan Murphy

Vi er i slutningen af 1940’erne og en ung mand begår et horribelt massedrab på en gruppe katolske præster. Er han sindssyg eller koldblodig morder? Han indlægges på et eksperimenterende psykiatrisk hospital, ledet af den ustabile Dr. Hanover, som skal afklare det. 

Samtidig ankommer den charmerende og umiddelbart milde sygeplejerske Mildred Ratched. Diskret manipulerer hun Dr. Hanover til en ansættelse, og på trods af modstand fra oversygeplejersken Betsy Bucket, får hun mere og mere magt. 

Mildred har tydeligvis skjulte motiver og masser af hemmeligheder. Hun spiller sygeplejerskere, politikere, efterforskere og patienter ud mod hinanden, ofte med voldsomme konsekvenser. Mildred er langt fra den eneste, der er forstyrret, og det er uklart, hvem der er vanvittig, og hvem vi skal heppe på.

Magasinet Liv mener … Ratched er et visuelt overflødighedshorn, med en fortælling, man lige skal ind i, men som bliver mere og mere fascinerende takket være Paulson og et imponerende line-up af kvindelige karaktérskuepillere, der får lov til at folde sig ud.

Til dig, der … elsker gamle, overdådige Hollywood-produktioner, Hitchcock og David Lynch.

Magasinet Liv giver Ratched 4 ud af 6 stjerner.

4. Mor på mission til Mars

Kvindelig astronaut i rumskib.
Hilary Swank afprøver den umulige kombination mor i rummet i Away.© Netflix

Away

Sci-fi drama på Netflix.

På rollelisten ses Hilary Swank, Josh Charles, Talitha Bateman, Mark Ivanir.

Away er skabt af Andrew Hinderaker.

Vi befinder os i en nær fremtid, og det eneste Emma nogensinde har drømt om, er at være med på den første mission til Mars. En drøm, der er ved at blive til virkelighed. Hun leder den storstilede opsendelse, og sammen med et hold internationale astronauter og videnskabsfolk, skal hun på en tre år lang mission til Mars. Men: Det er ikke nemt, når man har en mand, man elsker, og en teenagerdatter, der har brug for sin mor. Hvad gør hun, hvis der opstår en krise på jorden, mens hun befinder sig langt ude i rummet? Hvornår siger man stop? 

Hverdagen i rumskibet er heller ikke uproblematisk. Udover den indlysende fare ved missionen, skal de fem astronauter samarbejde. Isolationen i rummet tvinger dem også til at se sig selv, og deres egne dæmoner og hemmeligheder i øjnene.

Magasinet Liv mener ... Velproduceret dramaserie med sympatiske Hilary Swank som Emma, der som ambitiøs stjerneastronaut og kærlig mor kæmper en næsten umulig work-life balance-kamp.

Til dig, der … har ventet på den perfekte kombination af science-fiction, familie- og politisk drama.

Magasinet Liv giver Away 4 ud af 6 stjerner.

5. Kvinders sorg, hemmeligheder og løgne

To kvinder i et køkken.
Trænger du til at spice dine venskaber lidt op? Find inspiration i Dead to me. © Netflix

Dead to me

Sort komedie på Netflix.

På rollelisten ses Christina Applegate, Linda Cardellini, James Marsden.

Dead to me er skabt af Liz Feldman.

Ejendomsmægleren Jen har for nylig mistet sin mand i en trafikulykke. Hun er i sorg, ved ikke, hvordan hun og deres to børn skal overleve alene, og så er hun besat af at finde ud af hvem, der er ansvarlig for hans død. I en sorggruppe møder hun den småforvirrede, alternative, men elskelige, Judy, der også har sit at kæmpe med. 

Over en hel del vin og masser af søsterskab, knytter de to bånd, og Judy flytter ind. Der falder ro over den alternative familie, men under overfladen er der et bjerg af hemmeligheder, som truer med at ødelægge de to kvinders nyfundne venskab. 

Forviklingerne er store, og bedst som man tror, alt er repareret og forløst, starter sæson 2 med nye hemmeligheder og løgne. De to kvinder kæmper med næb og klør for at holde sammen på sig selv og hinanden, men spørgsmålet er, hvor langt de vil gå?

Magasinet Liv mener ... Den perfekte blanding af nervepirrende krimi, soap opera og sort komedie. Alt sammen takket være Applegate og Cardellinis fantastiske samspil.

Til dig, der … stadig savner Desperate Housewives.

Magasinet Liv giver Dead to me 4 ud af 6 stjerner.

6. Netflix’ gave til din indre teenager

To teenagepiger ligger på ryggen i en seng.
Netflix-serien du kan se med din teenager, men spar på anekdoterne. © Netflix

I’m not okay with this

Komedie-drama på Netflix

På rollelisten ses Sophia Lillis, Wyatt Oleff, Sofia Bryant.

I’m not okay with this er skabt af Jonathan Entwistle.

Syd er 17 år og går i gymnasiet. Hun bor på den forkerte side af jernbanen i en kedelig forstad, føler sig forkert og fuldstændig ligegyldig. Syd har heldigvis bedsteveninden Dina, men hun har travlt med at kysse på den lokale fodboldstjerne, så Syd hænger ud med den excentriske, jævnaldrende Stanley, der får hende til at føle sig mindre mærkelig. 

Oven i hatten er hun tynget af sorg over sin fars død. Noget hun holder for sig selv, men der er begyndt at ske mærkelige ting omkring hende, især når hun bliver vred og angst: Pludselig næseblod, bøger der svæver, flyvende bowlingkugler og store træer, der knækker som kviste. I starten slår Syd det hen som tilfældigheder, men er det på tide at tale med nogen om, hvordan hun har det?

Magasinet Liv mener ... man behøver ikke være teenager for at elske dette opgraderede 1980’er teen-drama, der er tilsat et skønt skvæt horror og superhelteevner.

Til dig, der … elskede Breakfast Club og Pretty in Pink, og er gode venner med din indre teenager.

Magasinet Liv giver I'm not okay with this 4 ud af 6 stjerner.

7. Et spændende skakdrama

Kvindelig skakspiller.
Anya Taylor-Joy har sat Livs anmelder skakmat med sin rolle i Dronninggambit © Netflix

The Queens Gambit

Netflix' skakdrama.

På rollelisten ses Anya Taylor-Joy, Marielle Heller, Thomas Brodie-Sangster, Moses Ingram, Harry Melling.

The Queen's Gambit er skabt af Scott Frank.

Beth er kun 9 år, da hendes mor dør. Hun er alene i verden og anbringes på et børnehjem. Sorgen og ubesvarede spørgsmål om morens plagede sind, lægger hun låg på. De eneste lyspunkter er de grønne, beroligende piller børnene dagligt får, og – ikke mindst – at spille skak med skolens pedel. 

Det viser sig, at Beth er et sjældent naturtalent. Da hun bliver adopteret af et barnløst par, bliver både skak og misbrug en endnu større besættelse. Hun deltager i flere og flere turneringer, som hun selvfølgelig vinder. Indimellem mister hun fodfæstet og fylder sig med piller og alkohol. Men hvor længe kan man flygte fra sig selv?

Magasinet Liv mener ... Taylor-Joy er magnetisk og blandingen af skakdrama, personlig kamp og et vanvittigt smukt 50’er univers, får dig ud på kanten af stolen. 7 afsnit er ikke nok!

Til dig, der…elsker overraskende fortællinger og usandsynlige heltinder.

Magasinet Liv giver The Queens Gambit 6 ud af 6 stjerner.

(Og ja, det er fuld stjernehimmel fra en meget glad anmelder!)

8. Netflix’ nye kostumedrama

Fem kvinder med hvide parykker
Der var engang hvor kvinderne trak i de store rober, når de skulle på (mande)jagt. © Netflix

Bridgerton

Ny kulørt serie på Netflix.

På rollelisten ses Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Jonathan Bailey, Julie Andrews.

Bridgerton er skabt af Chris Van Dusen, Shonda Rhimes.

Vi befinder os i London i 1813. Sæsonen, hvor de unge, giftefærdige kvinder skal debuttere på den sociale scene, er lige begyndt, og alle har travlt med at vinde de mest eftertragtede mænds gunst. For kvinders fremtid er det nemlig altafgørende, at de sikrer sig et godt ægteskab så hurtigt som muligt.

Magasinet Liv menerBridgerton er en skamløs genre-cocktail, hvor Jane Austen møder Gossip Girl, tilsat et ordentligt skvæt Barbara Cartland og dampende sexscener. For at gøre det hele endnu mere interessant, er castet en, for tiden, urealistisk, men forfriskende etnisk blanding. Under de skønne empire kjoler og den ultra romantiske overflade, er der også blik for datidens begrænsende kønsroller og den massive sociale kontrol, der holdt særligt kvinder, men også mænd, i et jerngreb.

Til dig, der … ikke lægger låg på dine guilty pleasures.

Magasinet Liv giver Bridgerton 4 ud af 6 stjerner.

9. En god film på Netflix

Mor og datter skuler til hinanden.
Glæd dig til gensyn med skrappe Glenn Close i Hillbilly Elegy.© Netflix

Hillbilly Elegy

Netflix-film af Ron Howard, der blandt andet vandt en Oscar for Et smukt sind.

På rollelisten ses Amy Adams, Glenn Close, Gabriel Basso, Freida Pinto.

Instruktør: Ron Howard.

J.D. studerer jura på Yale, men passer ikke rigtigt ind i det fine selskab. Han er vokset op i Kentucky, i en fattig familie der rummede stor kærlighed og intens loyalitet, men som også var dybt dysfunktionel og præget af vold og misbrug. Da hans søster ringer med beskeden om, at deres mor igen har taget en overdosis heroin, bliver han mod sin vilje nødt til at tage hjem og se både sine og familiens dæmoner i øjnene.

Magasinet Liv mener…Glenn Close og Amy Adams imponerer som altid, og Ron Howards filmatisering af bestselleren af samme navn, er medrivende fra start til slut. Men det er også Hollywood-style social-realisme, som aldrig for alvor gør nas.

Til dig, der ... elsker godt håndværk, og var glad for tårepersere som Glasslottet og Captain Fantastic.

Magasinet Liv giver Hillbilly Elegy 4 ud af 6 stjerner.

Og de ligger alle sammen på Netflix!

Du vil (garanteret) også kunne lide