Kellogg's-reklame
© Youtube.com: Grisemanden

Her er 5 geniale tv-reklamer fra 80'erne, som du vil elske at gense!

Hvem havde troet, at det her skulle være noget af det, der bringer nostalgien frem i dag?

5. januar 2018 af Anne-Mette Søndergaard

Vi er helt sikkert alle enige om dette: Vi hadede, når en god film blev afbrudt af intetsigende reklamer! Eller når vi skulle sidde parate til at stoppe VHS-optageren, når reklamerne blev vist, for bagefter at tænde den igen.

Men når vi ser tilbage, så var de reklamer faktisk rigtigt sjove, og der var mange af dem, der nok ikke var gået i dag. Vi har fundet fem YouTube-film, hvor folk har fundet nogle af de reklamer, der bare beskriver 80'erne allerbedst.

1. Fyldt med rockmusik og power

Denne reklameblok begynder med en reklame for BASF Chromedioxid-bånd, hvor der af en eller anden grund også er en racerbil. Den næste reklame er for Premier Is, og den er (nogenlunde) sød og uskyldig. Den sidste reklame, der bliver vist, er for Lee Cooper-jeans, og man fik åbenbart så god en numse, at alle bare måtte gramse på den. Med alle de seksuelle undertoner var den reklame helt sikkert ikke gået i dag – selv om den er sjov.

2. Hjemlig idyl med Kellogg's Snap Corn Flakes og lån fra D.E.R.

Mor ved altid bedst (og det står vi ved!), men vi er faktisk helt i tvivl om, hvorvidt der stadig bliver vist reklamer med morgenmadsprodukter, hvor størstedelen af indholdet er sukker? Og D.E.R.-reklamer er slet ikke så dramatiske i dag – hold op, de brugte da egentlig nogle vilde lydeffekter!

3. Alt, hvad du har brug for i dit hjem: rene skjorter, kattemad, tørretumblere og avisen

De sparede ikke på special effects i 80'erne – og da slet ikke, når de skulle vise, hvor beskidt vores tøj egentlig var. Whiskas-reklamerne var lige så søde, som de er nu, og de har stadig beholdt sloganet fra dengang. 

Peter Schrøder reklamerer for hvidevarer, og Politikens reklamer var meget skumle, men det kunne jo heller ikke blive for vildt i 80'erne.  

4. Når alting bare var godt eller var blevet bedre

Vi begynder her med Haribo-slik, hvor deres jingle bliver spillet i en ‘spændende’ rockversion. Derefter går vi over til, hvordan dit liv forbedres af en supersmart mikroovn fra Moulinex, der kunne tilberede alle typer mad. Og så bliver vi lige mindet om, at synthesizermusik var den vildeste form for musik i 80'erne (det er dog ikke helt så fedt, når vi hører det igen...). 

5. Knald på musikken, mandlig stolthed, børns fantasi, den vilde ungdom, og Finn og Jacob

Vi havde helt glemt Gillettes jingle, som vi kunne have på hjernen i flere dage efter. Men, uh, de mænd var så lækre! 

Vi havde også helt glemt reklamen for vores elskede Studio Line fra L'Oreal – og hvor højt vores hår egentlig skulle sidde dengang!

Du vil (garanteret) også kunne lide