© Christian Geisnæs, PR / SF FILM (2016)

Filmen Fuglene over sundet giver dig en (stor) klump i halsen

De danske jøder har indtil nu levet et relativt sikkert liv, men så begynder rygterne om en mulig massedeportation. Læs vores filmanmeldelse her

2. december 2016 af Sara Ferreira

Vores faste anmelder Sara Ferreira har været inde og se det danske drama Fuglene over sundet. Sara er Cand.mag. i medievidenskab, og hun ser helst film alene og tv med sit strikketøj. Læs med her, og find ud af, hvad hun synes om filmen. 

Handling: København 1943. De danske jøder har indtil nu levet et relativt sikkert liv, men så begynder rygterne om en mulig massedeportation. Arne Itkin, en jødisk jazzmusiker, flygter sammen med sin kone Miriam og deres lille søn Jacob. Håbet er at blive sejlet til Sverige i sikkerhed, og vi følger deres kamp for at gennemføre en rejse, der bliver mere og mere håbløs. Og hvad med fiskene? Tør de risikere deres eget skind, eller er de bare grådige?

Magasinet Liv mener: Fuglene over sundet rammer dig lige i mellemgulvet. En velspillet, vigtig og skræmmende aktuel film. Som skildrer langt mere end et vigtigt kapitel i dansk historie. 

Til dig, der ... har brug for mere end bare at blive underholdt. 

Magasinet Liv giver Fuglene over sundet 5 ud af 6 stjerner.

Du vil (garanteret) også kunne lide