Margrethe den første
Margrethe den første er en af de film, du bare må se i efteråret! © PR

4 nye film og tv-serier, du skal glæde dig til at se i efteråret

Vores filmanmelder Sara Ferreira giver dig sine bedste anbefalinger til, hvilke film og tv-serier du skal holde et skarpt øje med i efteråret.

3. september 2021 af Sara Ferreira
Younger serie anmeldelse
Younger kan streames på C More. © PR

1. Younger 

Med: Sutton Foster, Debi Mazar, Nico Tortorella, Hilary Duff. 

Instr.: Darren Star. 

Kanal: C More

Handling: Lisa er en sympatisk, småkedelig 40-årig kvinde, som har gået hjemme. 20 år senere er datteren flyttet, og manden vil skilles. Lisa skal finde sig selv og tilbage på arbejdsmarkedet, men ingen vil hyre en moden kvinde, så med sin ukonventionelle venindes hjælp udgiver Lisa sig for at være midt i 20’erne. Først bare for at få en samtale, men da hun får jobbet, bliver det hurtigt indviklet. Ikke mindst da den gudeskønne og meget unge tatovør Josh bliver lun på hende.

Magasinet Liv mener: Let underholdning, som det er svært ikke at holde af. Der er masser af glimt i øjet, opgør med aldersdiskrimination og fine budskaber om værdien af venskaber.

Til dig, der ... ved, at alder kun er et tal. Også selv om du ikke er helt sikker på, hvad et meme (?) er.

Younger får 4 ud af 6 stjerner. 

Nowhere Special serie
Nowhere Special har premiere d. 16. september 2021. © PR

2. Nowhere Special 

Med: James Norton, Daniel Lamont. 

Instr.: Uberto Pasolini.

Premiere: 16. september

Handling: John, en vinduespudser i begyndelsen af 30’erne, er enlig far til fireårige Michael. Han har umiddelbart ikke meget at tilbyde. Og dog. For han er en omsorgsfuld og nærværende far. Som desværre også er meget syg. John har ikke langt igen, og det er vigtigt at finde den helt rigtige familie, som kan adoptere Michael. Men hvad er en ‘rigtig’ familie. Er penge og uddannelse vigtigt? Er det en traditionel kernefamilie? Mange søskende? Eller noget helt fjerde? Og er det overhovedet et valg, man kan blive klar til at træffe?

Magasinet Liv mener: En lille, men helt utroligt stærk fortælling om en mands kærlighed til sin søn, og om hans forsøg på at sige nænsomt farvel.

Til dig, der ... sætter pris på at se, at størst af alt er kærligheden.

Nowhere Special får 5 ud af 6 stjerner. 

Anmeldelse af Respect
Respect tager dig med tilbage til Aretha Franklins barndom og opvækst. © PR

3. Respect

Med: Jennifer Hudson, Forest Whitaker, Mary J. Blige. 

Instr.: Liesl Tommy

Handling: Hop med tilbage til Aretha Franklins barndom og frem til begyndelsen af 1970’erne, og find ud af, hvad der formede sangerinden. Hun voksede op i et privilegeret hjem, men blev gravid som 12-årig. Det satte ikke en stopper for hendes ambitioner, og hendes far bakkede hende op. Men både han og Arethas første mand vil forme hende, og hun får ikke plads til at finde sin egen stemme.

Resultatet er store nedture og masser af druk. Langsomt finder hun heldigvis sig selv og bliver: The Queen of Soul.

Magasinet Liv mener: Musikken er formidabel, og Hudson gør, hvad hun kan for at kanalisere Franklin. Alligevel efterlades man frustreret over, at mændene fylder så meget på lærredet.

Til dig, der ... elsker soul og vil blive klogere på et ikon.

Respect får 4 ud af 6 stjerner. 

Margrethe den Første film
Trine Dyrholm er på alle måder dronningen af dansk film.© PR

4. Margrethe den Første 

Med: Trine Dyrholm, Søren Malling, Jakob Oftebro, Morten Hee Andersen. 

Instr.: Charlotte Sieling. 

Premiere: 16. september

Handling: Vi møder Margrethe i slutningen af 1300-tallet, hvor hun er de facto-regent af de tre nordiske riger. Hendes eneste søn, Oluf, døde som 17-årig, så for at sikre arvefølgen har hun adopteret søsterens barnebarn, Erik af Pommern. 

Målet er at samle Norden, men selvfølgelig er der kræfter, der vil noget andet. Margrethes veludviklede diplomatiske evner kombineret med hendes kompromisløshed skal stå deres test. Da hendes afdøde søn (eller er det en bedrager?) pludselig dukker op, vakler tronen under hende.

Magasinet Liv mener: Dyrholm er formidabel i rollen som Danmarks første kvindelige regent, hvis imponerende evner som leder, diplomat og strateg man ikke er i tvivl om. Men gid der havde været lidt mindre personligt drama og mere indblik i, hvad der gjorde Margrethe til en #bosslady.

Til dig, der ... har en forkærlighed for middelalderrober, magtkampe og handlekraftige kvinder.

Margrethe den Første får 4 ud af 6 stjerner.

Filmanmelder Sara Ferreira

Sara er Magasinet Livs film- og tv-anmelder. Hun er cand.mag. i medievidenskab, og hun ser helst film alene og tv med sit strikketøj.

Du vil (garanteret) også kunne lide