Stranger things, The Deuce, Master of Sex
© Round Two Productions, Sony Pictures Television, Timberman-Beverly Productions | Blown Deadline Productions | 21 Laps Entertainment, Monkey Massacre

9 fede tv-serier, der beviser, at din tid er mere hip end nogensinde før

Tag på en nostalgisk tidsrejse gennem 60'erne, 70'erne og 80'erne.

30. november 2017 af Anne-Mette Søndergaard

1960'erne

 Tv-serier 60'er 70'er 80'er | Mad Men


© Lionsgate Television, Weiner Bros., American Movie Classics (AMC), U.R.O.K. Productions

1. Mad Men

I 1960'ernes New York kæmper alfahannen Don Draper for at blive på toppen af Madison Avenues reklamebureauer. Ud over at vi følger hans karrieremæssige kamp, der er et show nok i sig selv, ser vi også Don Draper som familiemand. Mad Men indeholder alt, der holder os fastklistrede til skærmen: drama, flotte mænd i jakkesæt og smukke 60'er-kjoler og -hår – alt det, vi elsker!

Hvis det lyder som en serie for dig, kan du se syv sæsoner af serien på HBO.

 Tv-serier 60'er 70'er 80'er | Masters of Sex


© Round Two Productions, Sony Pictures Television, Timberman-Beverly Productions

2. Masters of Sex

Dramaserien, der handler professorerne Charles og William, som bliver fascinerede af studiet af den menneskelige seksualitet. De møder deres kommende forskningspartner, Virginia, og deres resultater kommer til at berøre den seksuelle revolution. Serien begynder i 1950'erne og bevæger sig gennem 1960'ernes mere groovy livsstil. 

Vil du gerne en tur tilbage til 60'erne? Så kan du se de fire sæsoner på HBO.

1970'erne

 Tv-serier 60'er 70'er 80'er | Vinyl


© Sikelia Productions, Jagged Films, Cold Front Productions, Paramount Television, Home Box Office

3. Vinyl

Musikchefen Richie Finestra forsøger at bryde igennem på musikscenen i New York i midten af 70'erne. Samtidig bruges han også som et middel til at begå mord. Gys! Ud over det er seriens soundtrackliste fyldt med lækker 70'er-musik blandt andet fra The Meters, som du kan finde på Spotify.

Er drama og 70'er-musik lige dig? Du kan se den første sæson af Vinyl på HBO.

 Tv-serier 60'er 70'er 80'er | The Deuce


© Blown Deadline Productions

4. The Deuce

Denne tv-serie fra HBO giver et barskt indblik, hvordan livet var i 1970'erne og 80'ernes New York, da prostitution var en del af hverdagen på Manhatten, og porno var ved at blive en millionindustri. Seriens hovedpersoner er tvillingebrødrene Vincent og Frankie Martino, der bliver mafiabosser og opererer på Times Square, hvor den prostituerede kvinde Candy holder til.

Hvis mafia-konfrontationer og 70'erne-80'erne lige er noget dig, så kan du se den første sæson af serien på HBO.

 Tv-serier 60'er 70'er 80'er | Mindhunter


© Denver and Delilah Productions, Netflix, Panic Pictures (II)

5. Mindhunter

Serien handler om den unge FBI-agent Holden Ford, som har en teori om, at der måske ligger noget andet bag, når mordere har flere ofre; det udvikler sig til et unikt FBI-projekt, hvor Holden og hans kollega besøger såkaldte ‘sekvensmordere’ – dem, vi i dag kalder seriemordere – i fængslet for at lure deres motiv og drivkraft. 

Hvis du er vild med krimi og creepy seriemordere, kan du se den første sæson på Netflix.

1980'erne

 Tv-serier 60'er 70'er 80'er | Angels in America


© Avenue Pictures Productions, HBO Films, Panorama Films

6. Angels in America

Året er 1985, og AIDS-epidemien har gjort sit uhyggelige indtog i folks sind. På Manhattan fortæller præsten Walter sin elsker gennem fire år, manden Lou, at han er syg; Lou bliver skræmt og går sin vej. Som sygdommen hærger Walter krop, fyldes Lou med mere og mere skyldfølelse. En engel opsøger Walter og inviterer ham til at blive profet, når han dør. Det er en utroligt spændende serie, der har vundet intet mindre end fem Golden Globes – og så er Meryl Streep og Al Pacino med i den!

Kan du godt lide engle og Meryl Streep? Så kan du se miniserien Angels in America på HBO.

 Tv-serier 60'er 70'er 80'er | Stranger Things


© 21 Laps Entertainment, Monkey Massacre

7. Stranger Things

I dag kan vi ikke snakke om 80'er-serier uden at nævne Stranger Things. Historien foregår i en by, hvor alle kender alle. En underlig hændelse starter en dominoeffekt af bizarre og overnaturlige begivenheder, der fører til et barns forsvinden. Det her er tv-serien, der fortæller, at der findes mere mellem himmel og jord.

Bliver du fascineret af det overnaturlige? Så kan du se de to første sæsoner på Netflix.

 Tv-serier 60'er 70'er 80'er | Glow
© Netflix

8. GLOW

GLOW er en tragikomisk-serie, der finder sted i Los Angeles i 1985. Den handler om en gruppe kvinder, der castes til et nyt tv-show, hvor de skal være professionelle wrestlere: Gorgeous Ladies of Wrestling (GLOW). Serien er i bedste 80'er-stil, hvor alle er iført skinnende spandex-dragter – og masser af hårspray! 

Er du vild med 80'er-nostalgi og kvinde-power? Så kan du se den første sæson på Netflix. 

 Tv-serier 60'er 70'er 80'er | The Americans
© Amblin Television, DreamWorks Television

9. The Americans

Ronald Reagan er præsident og den kolde krig er i gang. To sovjetiske efterretningsagenter er gået undercover i USA og spiller et ægtepar, så de kan spionere på den amerikanske regering. Om dagen er de ligesom alle andre familier i 80'erne, men om natten lever de et liv med hemmeligheder, forskelligere elskere og masser af spionage mod historisk kendte personer. 

Så hvis du elsker spionfilm og historie, så kan du se de fire sæsoner af The Americans på Netflix.

Du vil (garanteret) også kunne lide