Scener fra et ægteskab
Scener fra et ægteskab er en HBO-serie, du bare må se lige nu!© PR

4 nye film og tv-serier, du skal se lige nu

I efteråret kan du blandt andet underholde dig med en musik-dokumentar og en gammel klassiker, der, nu som serie, får 6 stjerner af vores filmanmelder Sara Ferreira.

4. oktober 2021 af Sara Ferreira
Shiva Baby anmeldelse
Shiva Baby har premiere d. 7. oktober 2021.© PR

1. Shiva Baby 

Med: Rachel Sennott, Molly Gordon, Polly Draper. 

Instr.: Emma Seligman. 

Premiere: 7. oktober

Handling: Danielle er en ung, jødisk, biseksuel kvinde, som fumler rundt i sit liv. Mens jævnaldrende tilsyneladende har styr på både karrierer og kærester, har Danielle ingen planer. Hun lyver til gengæld for de fleste i sit liv, inklusive sig selv. Hvilket bliver tåkrummende tydeligt, da hun tager med sine forældre til en shiva, som er gravøl. Venner og familie vil alle gerne høre, hvad hun laver og med hvem. Det er pænt anstrengende, men da en uventet gæst dukker op, bliver det et klaustrofobisk mareridt.

Magasinet Liv mener: En skøn film, hvor du både griner, krummer tæer og får ondt i maven.

Til dig, der ... føler, at alle andre har meget mere styr på det hele, end du har. (Det har de ikke). 

Shiva Baby får 4 ud af 6 stjerner.

Der findes ingen ondskab anmeldelse
I filmen Der findes ingen ondskab udfordres vores forestillinger om ondskab.© PR

2. Der findes ingen ondskab

Med: Kaveh Ahangar, Mahtab Servati, Baran Rasoulof. 

Instr.: Mohammad Rasoulof. 

Premiere: 30. september

Handling: I fire små film møder vi fire mænd. Forskellige, men også ret almindelige. De har familier, kærester, børn, fremtidsdrømme og jobs. Men en del af deres arbejde er ikke helt almindeligt. De er bødler. I en brutal stat, hvor dødsstraf er hverdagskost. Hvordan forholder man sig til en så ekstrem arbejdsopgave? Gør man, som man får besked på? Kan man leve med sig selv, eller skal man tage ansvar? Og har man overhovedet et valg?

Magasinet Liv mener: En modig iransk film med universel relevans. Uden de store armbevægelser udfordres vores forestillinger om ondskab på en måde, der tvinger os til at kigge indad.

Til dig, der ... er interesseret i livets store spørgsmål. 

Der findes ingen ondskab får 5 ud af 6 stjerner.

Scener fra et ægteskab anmeldelse
Du kan se Scener fra et ægteskab på HBO.© PR

3. Scener fra et ægteskab

Med: Jessica Chastain, Oscar Isaac. 

Instr.: Hagai Levi. 

Kanal: HBO

Handling: Jonathan og Miras ægteskab halter, men det er Jonathan faktisk ikke klar over. På papiret er alt nemlig, som det skal være: Hyggeligt hus, gode jobs, sød unge. Men Mira er ved at blive kvalt, og uden varsel meddeler hun, at hun har fundet en anden og flytter til Tel Aviv. Men hvordan går det så? I de følgende år møder vi parret i løsrevne nedslag. Og kommer med på den rejse, det er at sige farvel til det liv, man troede, man skulle leve og dele med et andet menneske. Det er ikke kønt, men det er ærligt, smerteligt og råt.

Magasinet Liv mener: Det kræver mod at genindspille Bergmans klassiker, men al tvivl bliver gjort til skamme. Chastain og Isaac formår at skabe et intimt rum, hvor man helt glemmer, at det er fiktion.

Til dig, der ... ved, at kærlighed ikke nødvendigvis overvinder alt. 

Scener fra et ægteskab får 6 ud af 6 stjerner.

Kandis for livet anmeldelse
Kandis-Johnny behøver vist ikke nærmere introduktion.© PR

4. Kandis for livet

Med: Johnny Hansen og en masse Kandis-fans. 

Instr.: Jesper Dalgaard.

Handling: Alene navnet Kandis får mange til at rynke på næsen eller slå en hånlatter op. For nej, det er hverken finkultur eller hipster-smart. Men Kandis har en kæmpe fanskare, og i 30 år har bandet domineret dansktop-verdenen, så noget må de jo gøre rigtigt. I Kandis for livet handler det ikke så meget om forsanger Johnny Hansen, men meget mere om bandets fans, for hvem Kandis betyder uendeligt meget. Instruktøren har fundet en spraglet buket af mennesker, der alle har det til fælles, at de ELSKER Kandis. Men hvorfor? Gennem følsomme, poetiske og humoristiske portrætter forstår vi pludseligt mere om de huller i folks hjerter, som Kandis kan udfylde.

Magasinet Liv mener: En anderledes og rørende dokumentar, som retter spotlyset mod mennesker, som sjældent får lov til at fylde, men som alt for ofte bliver ignoreret. Så pak fordommene langt væk, åben dit hjerte, og smut i biografen.

Til dig, der ... vil overraskes. 

Kandis for livet får 5 ud af 6 stjerner.

Filmanmelder Sara Ferreira

Sara er Magasinet Livs film- og tv-anmelder. Hun er cand.mag. i medievidenskab, og hun ser helst film alene og tv med sit strikketøj.

Du vil (garanteret) også kunne lide