Moden kvinde ser film på sin computer
Ah, afslapning og en god film eller en tv-serie! © Getty Images

3 gode film og en tv-serie, du skal se d. 1. januar

Med en smule ondt i håret indbyder dagen i dag til sofahygge. Her er, hvad du skal se, mens du samler kræfter til det nye år

1. januar 2020 af Sara Ferreira
Last Christmas film
Last Christmas (2019). © Calamity Films | Feigco Entertainment | Perfect World Pictures | Universal Pictures

1. Last Christmas 

Med: Emilia Clarke, Henry Golding, Emma Thompson, Peter Mygind. 

Instruktør: Paul Feig. 

Handling: Kate er en ung kvinde, som sejler formålsløst rundt i sit liv. Hun har ikke noget sted at
bo, hendes familie er mere end almindeligt anstrengende, og vennernes tålmodighed er ved
at være brugt op. 

Arbejdet som julenisse i en juleforretning er heller ikke lige det, hun drømte om, men der er ikke udsigt til noget bedre. Indtil den charmerende Tom dukker op og får hende til at mærke sig selv og verden igen. Også alt det, der gør ondt, og som hun må se i øjnene, inden hun kan komme videre med sit liv.

Magasinet Liv mener: En ny juleklassiker er født! Og den har mere på hjerte, end man skulle tro. Du kommer med garanti til både at grine, græde og knuselske samtlige karakterer. Det gør heller ikke noget, at afdøde George Michael står for HELE soundtracket.

Til dig, der... kender følelsen af, at en god, lun komedie kan føles som et dejligt, langt kram. 

Catherine The Great (2019)
Catherine The Great (2019). © Origin Pictures | Aesop Entertainment | New Pictures

2. Catherine The Great

Med: Helen Mirren, Jason Clarke, Joseph Quinn, Gina McKee, Rory Kinnear.

Instruktør: Philip Martin. 

Kanal: HBO. 

Handling: Katarina den Store kom til magten i Rusland i 1762 efter at have vippet sin mand af tronen. Hun var verdens mest magtfulde kvinde med et usædvanligt liv. I sin kamp for samfundsreformer ændrede hun Rusland for altid og modstod i 34 år stædigt enhver modstand. 

Ud over at være intelligent og fremsynet var hun en frigjort kvinde med en sund seksuel appetit. Hendes store kærlighed var generalen Potemkin, som stod ved hendes side til det sidste.

Magasinet Liv mener: Formidable Mirren puster liv i en af historiens ægte boss ladies og genskriver et eftermæle, der har været præget af rygter og tilsværtninger.

Til dig, der... er vild med sobre historiske dramaer, der ikke sparer på overdådige kulisser og kostumer. Perfekt til dig, der er på udkig efter en ny tv-serie. 

Ninna film
Ninna (2019). © Milk & Honey

3. Ninna

Med: Susanne Juhasz, Peter Gantzler, Jesper Asholt, Rikke Louise Andersson. 

Instr.: Fabian Wullenweber.

Handling: Ingen kan anklage 40-årige Ninna, som bor i provinsen og arbejder på den lokale grillbar, for at gå i ét med tapetet. Hun er fuld af liv og småkaotisk. Da hendes elskede søn Dennis flytter hjemmefra, efterlader han et stort tomrum, så hun forsøger med vold og magt at få ham hjem igen. Han reagerer ved at afbryde al kontakt, og pludselig er det hele ikke så sjovt længere. Men nabo-Morten er sød, det er bare svært at lægge sit hjerte i andres hænder, når man har ar på sjælen. 

Magasinet Liv mener: Sjovt og sårbart portræt af en kvinde, der forsøger at få det bedste ud af et lidt svært liv. Fungerer allerbedst, når skrøbelige Ninna kigger frem bag alt det kulørte.

Til dig, der... gør dit bedste, også selv om det ikke altid er godt nok. 

4. Marianne & Leonard: Words Of Love 

Med: Marianne Ihlen, Leonard Cohen. 

Instruktør: Nick Broomfield. 

Handling: Leonard Cohen og Marianne Ihlen møder hinanden i starten af 1960’erne, i kunstnermiljøet på den græske ø Hydra. Der eksperimenteres med sex og stoffer. Marianne er Cohens muse, og kærligheden er intens. Men de er også to mennesker med indre dæmoner, og forholdet går i opløsning. 

Da Marianne i 2016 ligger for døden, på samme tid som Cohen, modtager hun et brev, som bliver den sidste krølle på en smuk kærlighedshistorie. 

Magasinet Liv mener: Kærlighedshistorien, portrætterne af to komplekse mennesker og tidsbilledet af 1960’erne, hvor drømme sjældent stod mål med virkeligheden, er dybt fascinerende!

Til dig, der... elsker Cohen og dokumentarer, hvor du mærker de mennesker, det handler om. 

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 7. november 2019.

Du vil (garanteret) også kunne lide