Sarah Jessica Parker, Molly Shannon og Talia Balsam i serien "Divorce"
© HBO

10 fede tv-serier med stærke 40+ kvinder i hovedrollen

De er modige, ressourcestærke og nogle af de sejeste kvinder på tv. Og så er de 40+!

15. september 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

Serier har efterhånden været det helt store i lang tid, og vi har næsten allesammen en serie, vi følger slavisk med i. Men ofte føles det, som om det er de yngre skuespillere, der dominerer seriescenen, og at der ikke er lige så mange serier målrettet mod 40+ kvinder

Men derfor vil vi jo alligevel gerne have en serie med hovedpersoner, vi kan identificere os med – især, når vi endelig har fundet tiden til at slappe af med en serie – og det er faktisk ikke umuligt at finde.

Herunder giver vi dig 10 forslag til serier, der har en stærk kvindelig hovedroller – som for øvrigt også er 40+. 

1. Game of Thrones

Game of Thrones har de seneste mange år været én af de mest populære tv-serier. Måske er du hoppet med på vognen og har siddet klistret til skærmen hver mandag, måske har den overvældende eventyrverden med de voldsomme scener ikke været noget for dig. 

Vi kan dog ikke komme med en liste med stærke kvinder uden at nævne denne serie. Både Olenna Tyrell, Cersei Lannister og Catelyn Stark er alle kvinder, der udfordrer karaktererne omkring dem: De er handlingsdygtige og gør det, de føler, er nødvendigt for familien.

Se Game of Thrones på HBO. 

2. Rita 

Listens eneste danske serie er Rita. Rita er muligvis den sejeste mor og skolelærer, der findes. Hun er politisk ukorrekt og gør tingene på sin egen måde. Men der er ingen tvivl om, at hun elsker sine børn – både sine egne og dem, hun underviser. Det er en serie, der viser, hvor stærke mødre er, og at det er okay at have og lave fejl, for du er jo blot et menneske! Men det gør dig ikke mindre til et supermenneske, som mødre jo er.

Du kan få dig et selvtillidsboost med Rita enten på Tv2 Play eller på Netflix. 

3. The Good Wife

Denne serie er propfyldt med politisk såvel som personligt drama. Det er velskrevne og alsidige karakterer, der viser det dramatiske liv, som en politikers hustru lever i kølvandet på en skandale. Og at det kræver en stærk psyke at leve et liv i offentligheden. 

Find den på Netflix.

4. How to Get Away with Murder

Denne serie er anbefalelsesværdig alene af den grund, at den har fantastiske Viola Davis i hovedrollen. Hun spiller forsvarsadvokat og juraprofessor Annalise Keating, der sammen med en gruppe af sine studerende pludselig befinder sig midt i en mordsag, der også påvirker hendes privatliv. 

Annalise Keating er muligvis én af de sejeste kvinder på tv. Hun er stærk og hård, når hun skal være det, men hun er også utroligt sårbar og viser, at selv stærke kvinder har svagheder

Du kan ikke undgå at blive fanget af denne serie, som du kan finde inde på Netflix. 

5. Grace and Frankie

Der er efterhånden masser af serier, der har en kvindelig hovedrolle, der er over 40 år, og det er vi virkelig glade for! Men denne serie er endnu en dejlig tilføjelse til tv-serier, der viser den nuancerede kvinde. 

Denne komedie viser flot, hvordan livet ikke slutter, efter du er blevet 60+. Grace og Frankie får vendt deres liv på hovedet, da de pludselig begge er single. Sammen begynder de på ny og opdager, at bare fordi du ikke er 30 længere, så er du stadig en kvinde med lyst til livet. Det er fantastisk alsidige karakterer, der både arbejder sig gennem kriser og oplever glæde i løbet af serien. 

Se den på Netflix.

6. Divorce

En skilsmisse er sjældent nem. I Divorce er det ikke bare svært – det er langt og muligvis den længste skilsmisse nogensinde portrætteret på film. Det giver os seere rigelig mulighed for at gennemleve alle de ambivalente følelser, der kommer i spil, når du står over for at skulle forlade den mand, du engang troede, du skulle tilbringe resten af livet med. 

Se Sarah Jessica Parker spille overfor Thomas Haden Church i denne komedie om skilsmisse på HBO.

7. Sex & the City

Du kender sikkert allerede Sex & the City, men den fortjener alligevel at blive nævnt. Serien handler om single kvinder i 30'erne, men én af hovedpersonerne, den frigjorte Samantha, er 40+. Skuespilleren Kim Cattrall var 42, da første sæson udkom. 

Samantha er en dejligt befriende rolle, der viser, at kvinder godt kan have sjove og afslappede forhold til mænd. Hun er dog en alsidig karakter, der også oplever kærlighed, men som forstår, at der sagtens kan være en balance: Du kan nyde mænd så meget, du vil, uden at kærlighed behøver at være en faktor – og hvis kærlighed alligevel opstår, så grib chancen.

Se den på HBO.

8. The Walking Dead

 Melissa McBride spiller Carol Peletier i denne blodige serie, hvor de færreste overlever. 

Carol Peletier er (som serien skrider fremad) den eneste overlevende i sin familie. Men i stedet for at lade sorgen over tabet af sin familie tage overhånd bliver Carol en ressourcestærk kvinde, der gør alt for at overleve selv, men også for at hjælpe dem omkring sig.  

Se den på HBO.

9. Grey's Anatomy

Meredith Grey, der spilles af Ellen Pompeo, går igennem en grueligt masse i serien Grey's Anatomy. Vi må indrømme, at hvis vi blev udsat for bare halvdelen af, hvad Meredith gør, så ville vi nok ikke stå op om morgenen. 

Hvis du er til drama, så er dette helt sikkert en serie for dig, for hvert et afsnit er propfyldt med det! Du følger Meredith og hendes kollegaer, der arbejder som turnuslæger i sæson et, op til sæson 15, som snart udkommer – og intet af det er dramafrit... 

10. The Golden Girls

Denne klassiker, kaldet Pantertanter på dansk, har vundet adskillige priser, og det kan vi sagtens forstå. Der var intet mere hyggeligt end at følge med i de fire kvinders liv, som boede sammen i deres lille kollektiv i Miami. 

Vi kan desværre ikke se den på nogen af de mange streaming-tjenester, men serien kan købes på Amazon.

Seneste

Måske er du interesseret i...