© Vertix.dk for Kia og Krisztian Tabori Kubu via Unsplash

Få mere ud af naturen: 3 naturskønne områder, du skal besøge

Den danske natur bliver ofte undervurderet, når man sammenligner med andre lande. Men her er masser af vilde naturoplevelser - det handler bare om at vide, hvor de er.

19. oktober 2020 af Benjamin Creative for Kia

Du er måske også blandt dem, der i år for alvor har fået øjnene op for den danske natur og gerne vil opleve endnu mere af den. Heldigvis byder Danmark på et væld af smukke naturområder. Vi har samlet tre af de mest særlige her, så du kan få inspiration til din næste udflugt. 

Lille Vildmose i Nordjylland

Omkring 25 kilometer syd for Aalborg finder du kongeørnens hovedsæde i Danmark, Lille Vildmose. Her kan du opleve alt fra svuppende moser til kødædende planter, og kigger du op, har du gode chancer for at se den majestætiske kongeørn folde sine vinger ud. Fra udsigtstårnet ved mosens sø, kan du også være heldig at få glimt af vildsvin og krondyr, da nogle af Danmarks mest dyrerige græsningsskove findes her. 

Der er særligt smukt i Lille Vildmose gennem sommeren, men den er alligevel et besøg værd alle årstider.

© Getty Images

Svanninge Bakker på Sydfyn

Svanninge Bakker ved Faaborg er med sine ca. 1.000 hektar det største sammenhængende naturområde på Fyn. Det kuperede terræn befinder sig godt 125 meter over havets overflade og bliver blandt andet derfor kaldt De Fynske Alper. Området er særligt skønt til en lang vandretur, hvor du kan opleve et rigt plante- og dyreliv og en fantastisk udsigt. Og er du til nætter i naturen, findes her også gode overnatningsmuligheder. 

Med en Kia Ceed har du gode muligheder for at skræddersy dine løsninger, så du for eksempel altid kan køre ud og overnatte i naturen med et foldbart tag-telt.

© Vertix.dk for Kia

Stevns Klint på Sjælland

Med sin plads på UNESCOs verdensarvsliste er det svært at overse Stevns Klint som et af de mest spektakulære naturområder i landet. Godt 55 kilometer øst for Ringsted finder du den 17 kilometer lange strækning, der rejser sig 41 meter over havet. Det er de helt store naturkræfter, der er på spil her, og derfor er området et levende bevis på naturens og klimaets betydning for vores kystlinje. 

Stevns Klint er et imponerende syn, hvor du kan se de mange lag af mineraler, der har formet vores lange kystlinje gennem tusindvis af år.

© Getty Images

Opdag naturen med Kia

Med opladningshybriden Kia Ceed kan du tage på opdagelse i naturen med god samvittighed. Lad bilen veksle mellem forbrændingsmotor og elmotor, eller lad den køre i ren eldrift, når der er strøm på batteriet. Læs mere på kia.com/dk, hvor du kan booke en gratis prøvetur hos din lokale Kia-forhandler. 

© Vertix.dk for Kia

Seneste

Måske er du interesseret i...