Diana Ross og Barack Obama
© Instagram @monique75love

Diana Ross, Tom Hanks og Bruce Springsteen bliver hyldet af Barack Obama

Når du er til prisuddeling hos præsidenten, kan det være svært at skjule dine umiddelbare følelser – også selvom du er en verdensstjerne

28. november 2016 af Maria Broe Trustrup Hansen

Det var de helt store følelser, der var på spil, da præsident Barack Obama for nylig uddelte den særlige ærespris Presidential Medal of Freedom

Prisen gives til personer, som har været med til at styrke USA's interesser, kultur eller verdens sikkerhed, og 21 amerikanere fik i sidste uge en medalje overrakt. 

“I dag hylder vi ekstraordinære amerikanere, som har løftet vores humør, styrket vores fællesskab og skubbet os mod fremskridt,” sagde Barack Obama under prisuddelingen. 

Blandt prismodtagerne var en del kendte ansigter fra musik- og filmscenen. Blandt andre modtog Tom Hanks, Robert Redford, Diana Ross og Bruce Springsteen en medalje, og det var tydeligt, at de fire stjerner var rørte og stolte af æresprisen, som du kan se på billederne herunder. 

Tom Hanks 

Tom Hanks er en af USA's bedste skuespillere, og han har sat sine tydelige spor i den amerikanske filmbranche med roller i blandet andet Forrest Gump og Saving Private Ryan. Udover Tom Hanks' prisværdige skuespil modtager han også præsidentens ærespris, fordi han kæmper for social lighed og støtter de amerikanske krigsveteraner. 

Robert Redford

Skuespiller og filminstruktør Robert Redford er i dag 80 år gammel, og han har en lang række af præstationer bag sig. Redford modtog primært Obamas ærespris, fordi han i 1981 grundlagde The Sundance Institute, som styrker uafhængige filmproducenter og hvert år afholder filmfestivalen Sundance Film Festival

Diana Ross

Sangerinde Diana Ross er blevet et ikon igennem sin mere end 50 år lange karriere. Hun har vundet et hav af priser, og hun har markeret sig så markant i underholdningsbranchen, at hun nu også skulle hædres med præsidentens ærespris.  

Bruce Springsteen 

Der er ingen tvivl om, at Bruce Springsteen er en helt særlig sanger og sangskriver. Gennem hans mangeårige karriere har han fortalt historier gennem sin musik, og han har været med til at skabe den amerikanske musikscene, lød det blandt andet i begrundelsen for, at Springsteen skulle modtage æresprisen. 

Du vil (garanteret) også kunne lide