© Creativecommons.org

Det må du ikke gå glip af i Danmark i sommer

Vejret er ligesom bare bedre, når man kommer ud i det – også selv om det skulle svigte. Så op af sofaen, ud på vandring, i vandet eller på café i et drivhus

5. juli 2016 af Louise Thorsted

… Bløde bakkedale

Heather Hill, også selv om det da ikke lyder som noget med et nordsjællandsk postnummer, vel? Men det er det. Da en engelsk forretningsmand byggede her sydvest for Rågeleje i 1910, døbte han områdets bakker, dale og lyngklædte sletter efter sin hjemstavn øst for London, og det har holdt ved. I dag er området fredet, og alle kan vandre ud gennem lyngen og spejde ud over Kattegat eller sige hej til et af de græssende får.

… Danmarks bedste badestrand

Vil du bade i det danske Atlanterhav = Vesterhavet, så er Hvide Sandes strand kåret flere gange som Danmarks bedste. 40 kilometer med kridhvidt sand og klitter. Alt du behøver at vide.

… Ufarlig safari

Går du ikke så meget op i ægtheden, så skal du tage på safari i Bjergby ved Hjørring. På Peters Plads, opkaldt efter den lokale kunstner og opfinder Peter Jensen, har 39 skrot- og cementskulpturer af vilde dyr overlevet deres skaber. En vild dyrepark befolket af skulpturer i naturlig størrelse, hvorfor giraffen for eksempel er seks meter høj. Gratis adgang året rundt. Hent en brochure om Kunstruten hos Hjørring Turistservice.

… Helende vandring

Har du overvejet at gå Pilgrimsruten Santiago de Compostela, så overvej lige de her to alternativer:

Sjælland: Tisvildevejen i Nordsjælland. 60 kilometers vandring tager dig på tre dage forbi Esrum Kloster, Ramløse og Tibirke Kirke. Du overnatter lokalt og vandrer i en gruppe på 30 personer. Det koster 2.600 kroner med mad, overnatning og transport af din bagage. Læs mere på Visitnordsjaelland.dk.

Jylland: Hærvejen op gennem Jylland. Fra Padborg til enten Hirtshals eller Frederikshavn har du 500 kilometer at vandre eller cykle på og, inspireret af den spanske rute, herberger eller shelters at sove i. Læs mere på Haervej.dk

… Grøn kaffe

Altså kaffen er så sort som altid, men omgivelserne grønnere end de fleste steder. Det er i Sankt Hans have ved Roskilde Fjord i Roskilde. I cafeen fås kaffe og kage, i drivhuset rydderurter og i det tilstødende kapel kan du være heldig at tjekke ind til en intim koncert med Søs Fenger, hvis bror driver stedet sammen med en række frivillige sjæle. Der er åben lørdag fra 13-17 og søndag 12-17. Læs mere på Scthanshave.dk.

Du vil (garanteret) også kunne lide