Tokyo skyline
© iStock

Derfor skal du besøge Tokyo

Vi har bedt en lokal 40+ kvinde dele byens hemmeligheder med dig - du kan godt begynde at spare sammen!

14. september 2017 af Lisbeth Skøelv

Hisayo Dewa er 44 år, gift og mor til drengene Shotaro på 8 og Ryunosuke på 5 år. Hun er uddannet japansklærer, men går hjemme for tiden. Hun bor i Machida-kvarteret i Tokyo sammen med sin familie og har boet i Tokyo i 17 år. 

“Tokyo er den perfekte kombination af det avancerede og det traditionelle” 

Hvorfor bor du i Tokyo?

“Jeg kom til Tokyo for at læse til japansk­lærer. Som færdigud­dannet fik jeg job i byen, og siden har det været min by.”

Hvad er det bedste ved at bo i din by?

“Byen rummer alt for den, som elsker musik, teater og kunst. Hvis du havde tid til det, ville du kunne gå til koncert, se en forestilling eller besøge en ny udstilling hver dag. Efter min opfattelse findes der ikke et rigere kulturliv noget andet sted i Japan.”

Hvad er bare så typisk Tokyo?

“Byen er den perfekte kombination af det avancerede og det traditionelle.”

Hvad vil overraske mig ved byen?

“Vores tog. Selvfølgelig shin­kansen, der er højhastighedstog, som kører over hele landet, men også metroen, som kører centralt i Tokyo med to­-tre minutters interval og med stor punktlighed.”

Hvilken del af byen er din favorit?

“Området ved Tokyos Station fra kvarteret Yurakucho til Ginza er min favorit. Jeg nyder at slentre rundt og kigge på de forskellige bygninger. Ikke mindst Tokyo International Forum, som er en virkeligt smuk bygning bygget af glas og formet som et skib. Om dagen skinner solen igennem bygningens vægge, og om aftenen og natten er den kunstigt belyst på fineste vis. Jeg kan særligt godt lide de kontraster, som byen rummer, også arkitektonisk.”

Hvilken oplevelse vil tage mig med storm?

“Maden! I Tokyo kan du spise god mad fra hele verden. Men prøv især de mange japanske restauranter, som repræsenterer de forskellige regioner.” 

Det her må du se eller prøve

“Gå ikke glip af at se byen fra vandsiden. En væsent­lig del af min hverdag, men også værd at opleve som turist, er en tur på Tokyo-bugten. Jeg pendler selv fra Asakusa til Odaiba Kaihin K. De to både, Himiko og Hotaluna, som servicerer strækningen, er designet, så de ligner henholdsvis en tåre og et rumskib. Det er en flot tur på cirka 50 minutter, som koster knap 100 kroner. Tokyo Cruise står for både den daglige offentlige transport og for eventcruises med fyrværkeri eller ud i solopgangen. 

Vil du hellere se det hele lidt fra oven, kan du nyde udsigten fra en helikopter. En hurtig og dyr, men stor oplevelse til cirka 1.500 kroner for 15 minutter.

Er du mest til fred og ro og åndelig føde, så find et af byens store hellige træer, kaldet Goshinboku. De fleste hellige steder, templer eller Shinto Shrines, som de kaldes, har et. Jeg er overvældet af vitaliteten og kraften fra Goshinboku­træerne, og min favorit er det ved Hikawa Shrine, som også er et helt specielt sted for mig. Der holdt vi nemlig vores bryllupsceremoni! 

Nezu Museum er et lille museum med japansk og østasiatisk kunst, som absolut er et besøg værd. Også fordi der er en skøn have og en café, hvor du kan sidde og slappe af i harmoniske omgivelser.” 

En sjov aften!

“Vil du feste som en japaner, så skal du drikke sake, der hedder ‘nihonshu’ på japansk. Ordet sake alene er blot en fællesbetegnelse for drikke med alkohol.

Vil du feste med de lokale, så bestil drinks med snacks til på den hyggelige bar Kuri i Ginza. Der er ikke mange pladser indenfor, men har du mod på at sidde tæt, så gå endelig derind.

Sake-baren Amanogawa på Keio Plaza Hotel har kun siddepladser i baren, men herfra kan du betragte kokkene, mens de tilbereder småretter som det perfekte tilbehør til din sake. I baren tilbyder de også decideret sake-smagning, så du kan lære den japanske risbrændevin bedre at kende.

Er du til flere drinks og snacks, så fortsæt blot et par etager højere oppe. Stadig på samme hotel, men nu på skybaren Aurora, hvor kokkeudsigten kan udskiftes med den betagende udsigt over området Shinjuku.” 

Her spiser du fuldstændig fantastisk

“Ål er en klassisk delikatesse i Japan, men vælg din restaurant med omhu. På ålerestauranten Nodaiwa i Azabu har de 200 års erfaring i at tilberede ål. Interiøret er helt bevidst holdt i gammel stil, og du kan vælge mellem, om du vil sidde til højbords som i Europa eller på tatami-måtte. Ål serveret på japansk er særligt aromatisk og selvfølgelig med soja. På Nodaiwa kan du få ålemenuer fra 370 kroner.

Kasuzuke, eller sake-fermenteret fisk, er restauranten Uokyus specialitet. En hyggelig restaurant, hvor du kan spise en enkel frokost til 75 kroner eller en flerretters gourmet-Kaiseki-middag til omkring 400 kroner. Kom i god tid til frokosten.

Tempura Daikokuya er en meget populær restaurant, som især gør det i tempuraretter – grøntsager, fisk og kød dyppet først i en tynd dej og derefter friturestegt. Et af stedets kendetegn er, at de bruger en sesamolie, som giver en mere nøddet smag. Jeg kan anbefale retten tendon, som er en skål ris med tempurastegte grøntsager ovenpå og en karakteristisk sojasauce over. Retten koster 120 kroner” 


Den fulde artikel er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 79.

Du vil (garanteret) også kunne lide