Kvinde læser bog
© iStock

Månedens bog: Til dig der elsker medrivende thrillers

Månedens bog er en spændende spionroman, der er både medrivende og til tider nervepirrende!

9. juni 2018 af Caroline Rutter


Caroline Rutter er Magasinet Livs boganmelder. Hun er cand. mag. i engelsk litteratur, oversætter, korrekturlæser og er altid i gang med tre bøger – mindst!

Her anmelder og anbefaler hun spionromanen Strengt Fortroligt af Karen Cleveland.

Strengt fortroligt
© Hr. Ferdinand

Handling: Viv arbejder for CIA. Hendes opgave er at finde de såkaldte ‘sovende’ russiske agenter, som udadtil lever helt almindelige amerikanske forstadsliv, men i virkeligheden spionerer for russerne. Hun er lige ved at få et gennembrud, da hun opdager sin mand i en af mapperne, og det ændrer selvsagt hendes liv totalt og sætter hende i et umuligt dilemma. For skal hun angive ham? Eller skal hun fjerne beviserne mod ham, så de kan fortsætte deres familieliv – og agere dobbeltagent for russerne? 

Magasinet Liv mener: En rigtigt spændende spionroman, skrevet så du kan sætte dig ind i Vivs dilemmaer. Enhver vil jo beskytte sin familie, men vil du også betale prisen for at destruere beviser mod din mand og blive landsforræder og måske ende i fængsel? Viv fortæller om sin fortid set i lyset af mandens hemmelighed og om den nervepirrende nutid, hvor russerne strammer grebet om hende. De øjner muligheden for at få en ny dobbeltagent i folden, men CIA-kollegaerne sender mistænksomme blikke i hendes retning, fordi hun opfører sig mærkeligt. Viv har kun sin mand at læne sig op ad, men han har jo ikke fortalt sandheden i al den tid, de har været sammen, så gør han det nu? Hvem kan hun stole på? Spændende og medrivende. 

Til dig, der … elsker spionhistorier!

Magasinet Liv giver bogen fem ud af seks stjerner.

Strengt Fortroligt, 288 sider, til 200 kr. hos Saxo.dk.


Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 6.

Du vil (garanteret) også kunne lide