Kvinde sidder med en kop kaffe og læser en bog
© iStock - Gyldendal

Månedens bog: Genopdag Tove Ditlevsens univers i ny digtsamling

Le og græd med Tove Ditlevsen, der netop ville være fyldt 100 år, med denne nye digtsamling, der både indeholder de velkendte digte og mindre kendte humoristiske indslag

14. april 2018 af Caroline Rutter

Caroline Rutter er Magasinet Livs boganmelder. Hun er cand. mag. i engelsk litteratur, oversætter, korrekturlæser og er altid i gang med tre bøger – mindst!

Her anmelder og anbefaler hun digtsamlingen Der bor en ung pige i mig, som ikke vil dø af Tove Ditlevsen.

Der bor en ung pige i mig, som ikke vil dø
© Gyldendal

Handling: Barndommens gade, De evige tre og Blinkende lygter. Du finder selvfølgelig flere af Tove Ditlevsens mest kendte digte i denne nye samling. Men du vil også blive overrasket over mindre kendte og endda humoristiske indslag som Fladlus (!) og Selvportræt 1 og de mange tanker om livet efter døden. Det velskrevne og eftertænksomme efterord af den unge digter Olga Ravn sætter digtene i perspektiv og overbeviser om, at vi fortsat kan få noget ud af Tove Ditlevsens vidunderlige digte i dag. 

Magasinet Liv mener: Samlingen af rørende, latterfremkaldende og tankevækkende digte er et godt sted at starte for dig, som tror, at Ditlevsen kun skriver triste digte. Her er masser af humor, selvironi og ­indsigt og den blødeste, rødeste kærlighed fra det mest åbne og sårbare hjerte. Teksterne er ekstra fine at læse med 40+læsebrillen på. For det er kvindelivet, der udforskes her: Alle de kvinder vi er, og alle de aldre, vi bærer i os. Den kvinde, andre vil have os til at være. Og den kvinde, vi selv ønsker at være. Køb et eksemplar til dig selv – og et til de andre kvinder, du elsker. 

Til dig, der … trænger til at (gen) opdage Tove Ditlevsen. 

Magasinet Liv giver bogen seks ud af seks stjerner.

Der bor en ung pige i mig, som ikke vil dø, 149 sider, til 120 kroner hos Saxo.dk


Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 4.

Du vil (garanteret) også kunne lide