Den, der lever stille forside
© Politikens Forlag I iStock

Månedens bog: En gribende selvbiografi om løsrivelse

Alle børn vil bare elskes, som de er. I månedens bog sker det ikke - og hvad sker der så? I denne rørende selvbiografi får du Leonora Christina Skovs historie om, hvordan hun blev sat i et benspænd skabt af hendes mor og far - og hvordan hun løsrev sig

24. februar 2018 af Caroline Rutter

Caroline Rutter er Magasinet Livs boganmelder. Hun er cand. mag. i engelsk litteratur, oversætter, korrekturlæser og er altid i gang med tre bøger – mindst!

Her anmelder og anbefaler hun selvbiografien Den, der lever stille

Den, der lever stille forside
© Politikens Forlag

Den, der lever stille

af Leonora Christina Skov


Handling: En fortælling om at vokse op i et hjem, hvor ens forældre synes, at fætteren ville have passet bedre som barn hos dem. Hvor homoseksualitet rammer som et bombenedslag og skaber et forkvaklet forhold mellem forældrene og datteren, der er til piger. Og som edderspændt rasende og fortvivlet insisterer på at leve det liv, der gør hende lykkelig. Også selv om forældrene mener, at det er selvoptaget og måske indirekte årsagen til den kræftsygdom, moren ender med at dø af.

Magasinet Liv mener: En fortælling om, hvor hårdt det kan være at bryde ud af de rammer, ens forældre har tiltænkt en. Og om, hvordan det samtidig er umuligt helt at afskrive de elskede, afvisende forældre. For forældre skal da elske en, så hvorfor gør de det så ikke? Som menneske kan man undres og frustreres over, hvad livet har smidt efter en. Som forfatter kan man binde en fin sløjfe på sin egen livsfortælling om den nødvendige løsrivelse, som er hård ud over det sædvanlige og uden solstråle­ happy ending. 

Til dig, der … bliver revet med af løsrivelseshistorier.

Magasinet Liv giver bogen fem ud af seks stjerner.

Den, der lever stille, 416 sider, til 199 kr. hos Saxo.com.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 2.

Du vil (garanteret) også kunne lide