Kvinde læser på sofaen
© iStock

Hvis du kun skal læse en bog, så skal det da være årets danske bestseller!

I månedens bog gennemlever du menneskets værste mareridt – og vi lover, at du får svært ved at lægge den fra dig

21. december 2017 af Caroline Rutter

Caroline Rutter er Magasinet Livs boganmelder. Hun er cand. mag. i engelsk litte­ratur, oversætter, korrekturlæser og altid i gang med tre bøger – mindst!

I denne måned får Hanne-Vibeke Holst æren for at holde Magasinet Livs anmelder vågen. Her anmelder Caroline Som Pesten af forfatteren.

Boganmeldelse: Som Pesten
© Gyldendal

Som Pesten

Handling: Åh, at få drømme­jobbet. Danske Karoline Branner er flyttet til Genève for at arbejde i WHO i afde­lingen for globale epidemier. Forventningerne er høje. Og så kommer der en epidemi rullende. Den starter i Dan­mark, men spreder sig med lynets hast. Og fedter drømme­jobbet ind i kyniske politikeres og medicinalfirmaers egen­-interesser. Karolines familieliv smuldrer, mens hun kæmper for at overtale de rigtige mennesker til at tage gode beslutninger. 

Magasinet Liv mener: Knald­god underholdning og et spændende kig ind i en verden, hvor beslutningstagerne ikke altid har styr på prioriteterne. En verden, hvor kvinder må kæmpe for at blive taget seriøst, hvor penge er gud, og hvor et skud vaccine er forbe­holdt de privilegerede. Person­galleriet foldes elegant ud, så alle aspekter af historien gøres personlige. Og du bliver ved at læse for at finde ud af, hvordan det ender for flygtningen, det første offer og chefens søn. Du må jo bare låne chefen bogen, når du skal forklare, hvorfor du møder klatøjet på arbejde.

Til dig, der... vil læse årets danske bestseller! 

Magasinet Liv giver bogen seks ud af seks stjerner.

Gyldendal, 692 sider, 225 kroner hos Saxo.dk 

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 82.

Du vil (garanteret) også kunne lide