Hvidt hav af Roy Jacobsen
© iStock

Hvis du kun skal læse én bog i marts, bør det være den her

Månedens roman handler om at være stærk – både sammen med andre og alene

19. marts 2017 af Caroline Rutter

Magasinet Livs boganmelder, Caroline Rutter, er cand.mag. i engelsk litteratur, oversætter, korrekturlæser og altid i gang med tre bøger – mindst! Her anbefaler hun bogen Hvidt hav, som er skrevet af Roy Jacobsen. 

Hvidt hav af Roy Jacobsen
© Saxo

Handling: Ingrid vender hjem til sin barndomsø. Hun kender den og trives i naturen og på havet og ved, hvordan hun overlever her. Men året er 1944, og krigen griber på dramatisk vis ind i hendes liv på trods af isolationen derude på havet. Da hun finder nogle lig på stranden, viser det sig, at en af dem, en ung mand, faktisk lige netop er levende, og de forelsker sig. Men kærligheden har trange kår i en tid, hvor alle inddeles i venner og fjender.

Magasinet Liv mener: Hvis du har læst forgængeren, mesterværket De usynlige, hvor vi mødte Ingrid og hendes familie på Barrøy for første gang, så er det dybt tilfredsstillende at vende tilbage og se, hvordan det går den voksne Ingrid. Den længe ventede efterfølger kredser igen om det barske øliv, den rå natur og helt basale menneskelige følelser. Og i centrum af det hele uafhængige Ingrid, der favner det uventede og ser, hvor det fører hende hen, ikke viljeløst som drivtømmer, men altid med et fast greb om årerne. En fin skildring af en meget særlig kvinde, der ikke finder sig i hvad som helst, men tager sit liv i sine egne hænder.

Til dig, der... vil have intensitet. 

Magasinet Liv giver den 5 ud af 6 stjerner.

Hvidt hav af Roy Jacobsen, 224 sider, 250 kr. hos Saxo.com

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 74. Måske er du interesseret i...

Seneste