Kvinde læser en bog
© iStock

Hvis du kun skal læse én bog i denne måned, bør det være den her

Denne måneds roman er en meget sanselig historie fra en helt anden kultur, om en barn­dom rig på dufte, smage og synsindtryk – men også med en psykisk syg mor. Og svigt

13. maj 2017 af Caroline Rutter

Caroline Rutter er Magasinet Livs boganmelder. Hun er cand. mag. i engelsk litte­ratur, oversætter, korrekturlæser og altid i gang med tre bøger – mindst! Her anmelder hun romanen Der der er imellem os af Nayomi Munaweera.

Det der er imellem os
© CICERO, Det der er imellem os

Det der er imellem os

Roman af Nayomi Munaweera

Cicero, 304 sider, 300 kr. Kan købes her.

Handling: En angerfuld kvinde sidder i fængsel. Og hvordan er hun så endt der? Hun tager os ved hånden og med til sin barndoms smukke Sri Lanka med de duftende blomster og den krydrede mad. Men også til havemanden, der misbruger hende. Og den elskede veninde, hun må tage afsked med som teenager, fordi hun gifter sig i stedet for at få en uddannelse. Vi er også med i ungdomsårene, der tilbringes i jeans og med Madonna­sange i ørerne i USA, indtil hun møder den mand, hun er overbevist om, kan redde hende fra de traumer, der forhindrer hende i at leve fuldt ud. Men det er meget ansvar at lægge på et andet menneske, og da de får et barn, trækker skyerne atter sammen. 

Magasinet Liv mener: En meget sanselig historie fra en helt anden kultur, om en barn­dom rig på dufte, smage og synsindtryk, men også med en psykisk syg mor. Og svigt. Traumerne bliver sværere at lægge låg på for den voksne kvinde, der nægter at følge konventionerne og vil have ligeværdige seksuelle forhold, men ikke magter at bryde ud af sit følelsesfængsel.

Til dig, der... læser med alle sanser åbne. 

Magasinet Liv giver den fem ud af seks stjerner.

Anmeldelsen er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 75.

Du vil (garanteret) også kunne lide