Kvinde ligger i en solstol og læser
Boganmelderen giver romanen 6 ud af 6 stjerner. © Getty Images

Hvis du kun skal læse én bog denne sommer

... så skal du læse den her nye roman om 12 forskellige kvinders skæbner over 100 år!

12. juli 2021 af Caroline Rutter

Pige, kvinde, andet af Bernardine Evaristo

Handling: Amma er en feteret teaterinstruktør med en rebelsk datter, som går sine egne veje. Dominique er Ammas ven, som bliver forblændet af en fascinerende amerikansk kvinde, totalt blind for, at hun langsomt indoktrineres efter kærestens idealer. Carole skal se Ammas nye teaterstykke, hun er forretningskvinde på højt plan og en mønsterbryder med et enormt traume, og Shirley er Caroles gamle folkeskolelærer, som så et lys i pigen, før den 13-årige fuldstændigt ændrede opførsel. Således oprulles 12 sorte britiske kvinders meget forskellige skæbner og livsveje over 100 år.

Magasinet Liv mener: Denne vidunderlige roman bringer dig ud i alle facetter af kvindelivet i favnen på 12 sammensatte og fascinerende kvinder! En humoristisk, hjerteskærende, klog og øjenåbnende fortælling om, hvordan det har været, og hvordan det er, at være sort kvinde i Storbritannien. Det er ikke småting, kvinderne i romanen går igennem af racistiske kommentarer, små og store aggressioner, seksuel vold, ydmygelser og en evig navigeren i den dybtliggende racisme, man mærker på daglig basis, når man ikke er hvid. 

Gør dig selv den tjeneste at læse denne meget anbefalelsesværdige roman. Om feminisme, racisme, forholdet mellem mødre og døtre og kvindelig styrke – og om, hvordan vi alle er forbundet med hinanden.

Til dig, der ... trænger til en god roman, der får dig til at tænke godt og grundigt.

Pige, kvinde, andet får 6 stjerner ud af 6!

Gads Forlag, 450 sider, 300 kr.

Pige, kvinde, andet af Bernardine Evaristo
Pige, kvinde, andet af Bernardine Evaristo.© Gads Forlag

Du vil (garanteret) også kunne lide