Kvinde læser bog på strand
© iStock

Hvis du kun skal læse én bog denne måned, skal det være den her

I denne måned rejser vi gennem historien og oplever, at virkeligheden overgår fantasien – og der er knald på begivenhederne, dramaet og romancen!

31. juli 2017 af Caroline Rutter

Caroline Rutter er Magasinet Livs boganmelder. Cand.mag. i engelsk litte­ratur, oversætter, korrekturlæser og altid i gang med tre bøger – mindst! 

Her anmelder hun den historiske roman Victoria af Daisy Goodwin. 

Bogen om dronning Victoria
© Saxo.dk

Handling: Mor kalder hende Drina, men den 1,52 meter høje arving til den engelske trone insisterer på at blive kaldt ved sit mellemnavn, Victoria, da hun som 18­-årig i 1837 skal regere. De første år er noget rod. Der er ingen ende på de velmenende råd: For der skal et ægteskab og en mand til at holde styr på en dronning. Og hvad ved i øvrigt en ung kvinde, om at styre et land? Victoria vokser med opgaven og tager ikke noget pis fra nogen, sam­tidig med at hun begår fejl som et helt almindeligt menneske, bliver åh så forelsket i landets charmerende premierminister og til sidst møder sin kom­mende mand.

Magasinet Liv mener: Jeg er aldrig før faldet i svime over historiske romaner. Men Victoria har knald på begiven­hederne, dramaet og romancen – og Victorias insisteren på at finde sin egen måde at være dronning på er virkeligt godt beskrevet. Forfatteren formidler de faktuelle begivenheder i Victorias første rege­ringsår med magiske fantasi­ briller på, og det fungerer bare. Jeg overgiver mig. Bogen er en pageturner.

Til dig, der... godt kan lide kvinder, der gik og går først. 

Magasinet Liv giver bogen fem ud af seks stjerner. 

Victoria hos Saxo.dk, 400 sider, 100 kr. Kan købes her.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 77.

Du vil (garanteret) også kunne lide