Kvinde ligger i græsset og læser
© iStock

Hvis du kun skal læse én bog denne måned, skal det være den her

Hovedpersonen i månedens roman grubler over, hvordan ‘vi’ blev til ‘dig mod mig’

12. juni 2017 af Caroline Rutter

Caroline Rutter er Magasinet Livs boganmelder. Hun er cand. mag. i engelsk litte­ratur, oversætter, korrekturlæser og altid i gang med tre bøger – mindst! Her anmelder hun romanen Afd. for grublerier af Jenny Offill.

Afd. for grublerier
© Gyldendal

Handling: Kan du huske, dengang I mødtes? Varme kys, nysgerrighed og håb for fremtiden. Kan du huske, da I fik barn? Et barn med store øjne, der var helt sit eget. Kan du så huske, da han var dig utro og begyndte at omtale sig selv og den anden kvinde som ‘vi’? Og alt før den tid – trods de uundgåelige op- og nedture – pludselig blev til de gode, gamle dage?

Magasinet Liv mener: En lille koncentreret roman, næsten et digt, som du ikke må blæse igennem i jagten på historien. Fordi den stiller så mange fine spørgsmål: Hvad bliver man forelsket i, hvordan får man et stærkt parforhold? Hvordan håndterer man den rædselsvækkende, vidunderlige følelse, det er at være nogens forælder? Hvorfor opstår utroskab, hvis skyld er det, og kan man finde hinanden igen? Samtidig er romanen fyldt med den fineste underfundige humor: “Buddhisterne siger, at der findes 121 bevidsthedstilstande. Af disse indebærer kun de tre elendighed eller lidelse. De fleste af os lever vores liv i konstant bevægelse frem og tilbage mellem de tre”.

Til dig, der... godt kan lide at gå til og fra en bog, mens du samler tankerne. 

Magasinet Liv giver den seks ud af seks stjerner.

Afd. for grublerier af Jenny Offill, Gyldendal, 184 sider, 250 kr. Kan købes her.

Anmeldelsen er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 76.

Du vil (garanteret) også kunne lide