Moden kvinde læser bog
Lad boganmelderen guide dig til, hvilke fiktive fortællinger du skal kaste dig over.© Getty Images

Hvis du kun skal læse én bog denne måned, så skal det være denne

Du vil elske den, hvis du var vild med filmen Call Me By Your Name! Vores boganmelder guider endnu engang til månedens bedste bøger

19. februar 2020 af Caroline Rutter

Boganmelderen

Caroline Rutter er Magasinet Livs bogan­melder, cand.mag. i engelsk litteratur, oversætter, korrekturlæser og altid i gang med tre bøger – mindst! 

American Royals af Katharine McGee
American Royals af Katharine McGee.© Carlsen Plus

1. American Royals af Katharine McGee

Handling: Hvad nu, hvis USA var et kongedømme frem for en republik? Så kunne der sagtens være en kronprinsesse i 2019, som skulle finde en giftefærdig prins, selv om hun var forelsket i sin livvagt. Og en rebelsk yngre søster, som forelskede sig i netop denne prins – og han i hende. 

Magasinet Liv mener: En fin og ukompliceret romance. Her er ikke noget, du ikke forventer, og det er helt fint. De kongelige har det ligesom alle os andre, når det gælder kærlighed, med den und­tagelse, at der er nogle, de ikke må få, og andre, de helst skal gifte sig med. Her er måneskinskys og tårevædede kinder, bløde mænd og stærke kvinder. 

Bogen til dig, der... nyder en rigtig hjerte­-smerte-­roman. 

Magasinet Liv giver American Royals 4 ud af 6 stjerner.

American Royals, Katharine McGee, Carlsen Plus, 440 sider, 250 kr.

#tyndogrig – Det, jeg taler om af Ditte Okman
#tyndogrig – Det, jeg taler om af Ditte Okman.© Grønningen 1

2. #tyndogrig – Det, jeg taler om af Ditte Okman

Handling: Den kontroversielle journalist med en pressefortid i Venstre, den israel­ske efterretningstjeneste og selv­følgelig Radio24syvs Det, vi taler om giver sin uforbeholdne mening om børn, parforhold og en masse andet, man kan mene noget om. 

Magasinet Liv mener: En bog, der meget præcist afspejler sin for­fatter: Nogle gange virkeligt skæg, andre gange virkeligt irrite­rende, men altid helt bramfri og helt sin egen! Læs med, og find ud af, om du og Okman synes det samme om at curle og sove sam­men med sine unger, om kroppe og udskamning af samme, om parforhold, sex og kærlighed. Uanset om du er enig eller ej, vil du helt sikkert være underholdt. 

Bogen til dig, der... er vild med klummer. 

Magasinet Liv giver #tyndogrig – Det, jeg taler om 4 ud af 6 stjerner. 

#tyndogrig – Det, jeg taler om, Ditte Okman, Grønningen 1, 200 sider, 250 kr.

En lykkelig slutning af Maren Uthaug
En lykkelig slutning af Maren Uthaug.© Lindhardt og Ringhof

3. En lykkelig slutning af Maren Uthaug

Handling: Familien Christiansen har været bedemænd i generationer. Deres liv kredser om døden og om, hvordan den praktisk håndteres, hvordan de kan tjene lidt ekstra på den. Og hvad man skal gøre, hvis man bliver forelsket i et lig. 

Magasinet Liv mener: En over­raskende og spraglet slægtsfor­tælling for dig, der er åben for, at der kan være mere mellem him­mel og jord, og mellem liv og død. Som for eksempel en ung, død mand, som prøver at finde ud af, hvordan han mister sin mødom. Og drengen, som ser alle de døde og bliver venner med flere af dem. Og en stor kærlighed, som døden på ingen måde kan ødelægge.

Bogen til dig, der... anerkender døden som en del af livet. 

Magasinet Liv giver En lykkelig slutning 4 ud af 6 stjerner.

En lykkelig slutning, Maren Uthaug, Lindhardt og Ringhof, 384 sider, 300 kr.

Efter syndfloden af Kassandra Montag
Efter syndfloden af Kassandra Montag.© Harper Collins

4. Efter syndfloden af Kassandra Montag

Handling: Myra og hendes datter Pearl lever i en oversvømmet postapokalyptisk verden. Livet handler mest om overlevelse, men Myra har et andet altoverskyggende mål: Hun vil finde sin ældste datter Row, som blev bortført af pigernes far. 

Magasinet Liv mener: En god for­tælling om overlevelse og savn. Og beskrivelse af, hvor svært det kan være at være nærværende og værdsætte det, man har, når man er besat af noget, man ikke selv er herre over. En besættelse, som kan føre på afveje. Også barsk og rå, for i fremtidens kollapsede verden er enhver sig selv nær­mest, og alliancerne er ikke givet på forhånd.

Bogen til dig, der... kan klare at se en dystopisk fremtid i øjnene. 

Magasinet Liv giver Efter syndfloden 4 ud af 6 stjerner. 

Efter syndfloden, Kassandra Montag, Harper Collins, 420 sider, 250 kr.

Find mig af André Aciman
Find mig af André Aciman.© Rosinante

5. Find mig af André Aciman

Handling: Den ældre professor Samuel møder en ung kvinde i et italiensk tog, og de bliver meget for­elskede. Sa­muels søn, Elio, er musiker i Paris og forelsker sig i en noget ældre mand, som han forsøger at løse et musikalsk mysterium med. Elios tidligere elsker Oliver bor i USA, men har aldrig glemt Elio, så skal han forlade sin familie og opsøge fortiden og Elio igen?

Magasinet Liv mener: Hvornår var du sidst forelsket? Kan du huske, hvordan det var? Eller vil du gerne mindes om rusen, intensiteten og følelsen af, at for evigt er lige nu? Så skal du læse denne fortryl­lende fortsættelse til den ind­tagende Call Me by Your Name, som er proppet med store følelser og bankende hjerter under varme himmelstrøg, når vi er vidne til, hvordan livet kan tage en drejning ved mødet med en dejlig frem­med på en togtur. Hvis du altså tør tage den fremmede i hånden og aldrig slippe igen. 

Find mig er simpelthen en roman til ikke­-kynikeren i dig. Til hende, der ved, at kærligheden lever, og at men­nesker oplever dens indledning, den hovedkuldse forelskelse, hver dag, præcist så eksplosiv og vid­underlig, som den er. 

Romanen har selvfølgelig flere nuancer, hvis du kender forgængeren og per­sonerne, men den kan sagtens læses alene. En smuk bog om det vigtigste i livet. Sådan føles det i hvert fald, mens man ser ind i den elskedes øjne.

Bogen til dig, der... elskede Tilværelsens ulidelige lethed af Milan Kundera. 

Magasinet Liv giver Find mig 5 ud af 6 stjerner. Hvis du kun skal læse én bog denne måned, er det denne! 

Find mig, André Aciman, Rosinante, 288 sider, 200 kr. 

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 9. januar 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide